Nu moet nog betaald worden voor een plekje in de parkeergarage onder het gemeentehuis van Hardenberg. Na morgen is dat wellicht anders.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu moet nog betaald worden voor een plekje in de parkeergarage onder het gemeentehuis van Hardenberg. Na morgen is dat wellicht anders. © Benny Koerhuis

Hardenberg overweegt toch om betaald parkeren in coronatijd af te schaffen

De gemeente Hardenberg overweegt nu toch om ten tijde van de coronacrisis af te stappen van betaald parkeren. Ondernemers maken zich zorgen en willen voorkomen dat winkelend publiek het virus door het indrukken van knopjes verspreidt. De gemeente neemt dinsdag een besluit. ,,Signalen uit de samenleving nemen we serieus.”

De gemeente Hardenberg liet vorige week nog weten het voorbeeld van Nijkerk en Meppel om het betaald parkeren gedurende de coronacrisis af te schaffen niet te volgen. Ondanks dat er volgens die gemeenten gevaar is dat het virus zich via de drukknoppen op de automaten verspreidt. Nu neemt Hardenberg echter dinsdag alsnog een besluit om eventueel de slagbomen voor de parkeergarages omhoog te doen en de betaalmachines tijdelijk buiten werking te stellen.

Vechtdal