Betaald parkeren, foto ter illustratie
Volledig scherm
Betaald parkeren, foto ter illustratie © ANP XTRA

Hardenberg stapt op aandringen van verontruste bevolking toch tijdelijk van betaald parkeren af

De gemeente Hardenberg stapt gedurende de coronacrisis af van het betaald parkeren. Nadat ondernemers hun onvrede per brief aan de gemeente uitten en na een bestuurlijk overleg op dinsdag gaan de slagbomen omhoog en worden parkeerautomaten afgeschermd.

Het college van burgemeester en wethouder heeft besloten dat de slagbomen van de parkeervoorzieningen in het centrum van Hardenberg omhoog staan zolang de landelijke coronamaatregelen gelden. Het komt hiermee tegemoet aan de zorgen van inwoners en ondernemers: mensen raken de parkeerapparatuur liever niet aan om zo besmetting te voorkomen.

Kans op coronaverspreiding is klein

Veel mensen vinden het vervelend dat zij bij het parkeren de parkeerapparatuur moeten aanraken. Volgens het RIVM echter is de kans klein dat het coronavirus zich verspreidt door het aanraken van oppervlakken. Ondanks de bevindingen van het RIVM begrijpt het gemeentebestuur de zorgen die inwoners en ondernemers hebben. En volgt het nu het voorbeeld van gemeenten als Meppel en Nijkerk. 

Daarom heeft het college besloten dat de slagbomen van de parkeervoorzieningen zo spoedig mogelijk omhoog staan. De parkeerautomaten op straat zijn vanaf woensdag afgeschermd. Mensen die de noodzakelijke boodschappen gaan doen in het centrum kunnen parkeren zonder de parkeerapparatuur aan te raken. Deze tijdelijke maatregel geldt voor alle betaald parkeerplaatsen in het centrum.

Vechtdal