De firma Slaat heeft sinds 2014 aan de Sibculoseweg 102 een grindwasserij (rechts). Daarin kan 500 ton grind per dag bewerkt worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De firma Slaat heeft sinds 2014 aan de Sibculoseweg 102 een grindwasserij (rechts). Daarin kan 500 ton grind per dag bewerkt worden. © Frank Uijlenbroek

Hardenberg stelt optreden tegen grindwasserij uit: stap voor stap

achtergrondDe firma Slaat is niet als een donderslag bij heldere hemel verrast door het besluit van de gemeente Hardenberg om een ‘verklaring van geen bedenkingen’ te weigeren voor de grindwasserij bij de zandwinplas aan de Sibculoseweg. Al vier jaar geleden vroegen omwonenden handhavend op te treden tegen de illegale grindwasserij op de grens van Sibculo en Westerhaar-Vriezenveensewijk. 

0 reacties

  1. Einde dreigt voor grindwasserij Sibculo: Hardenberg weigert vergunning
    PREMIUM

    Einde dreigt voor grindwasse­rij Sibculo: Hardenberg weigert vergunning

    Al meer dan zeventig jaar wint, verwerkt en vervoert de firma Slaat aan de N341 bij Sibculo zand en grind. Die grondstoffen werden sinds 1948 gewonnen in een plas aan de Sibculoseweg 102 in Westerhaar-Vriezenveensewijk, schuin tegenover een nog grotere zandwinplas: het ‘Gat van Franke’. Dik tien jaar geleden stopte de zandwinning, sindsdien wordt van elders aangevoerd zand en grind op het terrein verwerkt. Maar daar dreigt nu ook een eind aan te komen. De gemeente Hardenberg kan geen vergunning verlenen omdat de provincie ook medewerking weigert.