Officiële ingebruikname in 2019 van een kleine windmolen van de firma EAZ Wind uit Hoogezand nabij Almelo. Dit is de eerste windturbine van dit type in Twente.

EDITIE: ALMELO
FOTO: Emiel Muijderman EVM20191031
Volledig scherm
PREMIUM
Officiële ingebruikname in 2019 van een kleine windmolen van de firma EAZ Wind uit Hoogezand nabij Almelo. Dit is de eerste windturbine van dit type in Twente. EDITIE: ALMELO FOTO: Emiel Muijderman EVM20191031 © Emiel Muijderman

Hardenberg versoepelt regels voor kleine windturbines: tip kan 33 meter hoog

Hardenberg wil het makkelijker maken om kleine windmolens te plaatsen bij agrarische bedrijven. Wie een windmolen met een maximale tiphoogte van 25 meter wil, kan dat zonder problemen doen binnen het agrarisch bouwvlak. Maar onder voorwaarden kunnen ook kleine turbines worden gebouwd met een maximale ashoogte van 25 meter en niet meer dan 25 meter buiten het bouwvlak.

 1. Arriva stelt reisverbod in om overlastgevende asielzoekers op Vechtdallijn te weren (en wil geld voor extra personeel)
  PREMIUM

  Arriva stelt reisverbod in om overlastge­ven­de asielzoe­kers op Vechtdal­lijn te weren (en wil geld voor extra personeel)

  De maatregelen die Arriva voor ogen heeft om de veiligheid in de treinen tussen Zwolle, Dalfsen, Ommen, Hardenberg en Emmen te vergroten kosten al snel 1,5 miljoen euro. Dat heeft de vervoerder uit laten rekenen, waarbij het vooral mikt op invoering van een reisverbod en het aannemen van extra personeel. Dat wordt dan pijlsnel ingevlogen als ergens escalatie dreigt.
 1. Klein dorp behoudt kerk door slim en rijk kerklid
  Play

  Klein dorp behoudt kerk door slim en rijk kerklid

 2. de Stentor Nieuws Update: Schoten gelost in Lelystad en strengere coronamaatregelen op komst
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Schoten gelost in Lelystad en strengere coronamaat­re­ge­len op komst

  19 januari

Vechtdal