Volledig scherm
Het gemeentehuis van Hardenberg © Gemeente Hardenberg

Hardenberg wil geen vervuiling in de grond

Gemeente Hardenberg is tegen elke vorm van vervuiling van de diepe ondergrond. Met die boodschap gaan burgemeester en wethouders van de Vechtgemeente in gesprek met de provincie Overijssel. 

Dit is het resultaat van een motie die Groen Links, samen met de ChristenUnie, PvdA en CDA maandag indiende in de raadsvergadering van Hardenberg. De motie werd unaniem aangenomen.

De motie vloeit voort uit de discussie over opslag van CO2 dan wel productiewater (afvalwater bij olieproductie van de NAM)  in de gasvelden in de Hardenbergse ondergrond. 

Provinciale Staten willen dit onder voorwaarden mogelijk maken, zo besloot een meerderheid van de Statenleden eind vorige maand. 

  1. Nat pak voor waterschappers bij test nieuwe Vechtvlinder-sluis Junne
    PREMIUM
    video

    Nat pak voor waterschap­pers bij test nieuwe Vechtvlin­der-sluis Junne

    Het stoplicht staat al weer op rood, maar toch peddelen Henk Lansink en Ronnie Stroot 'dom verdan’ in hun kano, over de weer omhoog komende klep van de nieuwe Vechtvlinder-sluis bij Junne. Dat lijkt lang goed te gaan, totdat de gestaag sluitende klep de achterkant van het vaartuig iets optilt en de kano kapseist. Plotseling staat Lansink tot zijn navel in het koude water van de sluiskolk. Stroot slaagt er ternauwernood in om niet te water te raken, maar de boot maakt wel water en ook hij loopt daardoor een nat pak op. Snel vist hij zijn mobiel uit de broekzak en gooit die naar zijn collega's op de kant, die lachend toekijken. Weer een levensechte test afgelegd door de mensen van Waterschap Vechtstromen en de bedrijven die betrokken zijn bij de realisering van twee innovatieve sluizen naast de stuwen in de Vecht bij Junne en Diffelen/Mariënberg.

Vechtdal