Volledig scherm
Het gemeentehuis van Hardenberg © Gemeente Hardenberg

Hardenberg wil geen vervuiling in de grond

Gemeente Hardenberg is tegen elke vorm van vervuiling van de diepe ondergrond. Met die boodschap gaan burgemeester en wethouders van de Vechtgemeente in gesprek met de provincie Overijssel. 

Dit is het resultaat van een motie die Groen Links, samen met de ChristenUnie, PvdA en CDA maandag indiende in de raadsvergadering van Hardenberg. De motie werd unaniem aangenomen.

De motie vloeit voort uit de discussie over opslag van CO2 dan wel productiewater (afvalwater bij olieproductie van de NAM)  in de gasvelden in de Hardenbergse ondergrond. 

Provinciale Staten willen dit onder voorwaarden mogelijk maken, zo besloot een meerderheid van de Statenleden eind vorige maand. 

  1. Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsbergen

    Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsber­gen

    Deelnemers en kijkers die zich willen voorbereiden op de tweede editie van de Dirty Monkey Run - morgen in Gramsbergen - kunnen een gratis app op hun mobieltje installeren waarop alle hindernissen zijn te zien. ,,Die app is sinds deze week in de lucht. Je kunt de route bekijken en de bijna vijftig hindernissen afzonderlijk aanklikken. Ook staan er 'tips and tricks' op en nog veel meer info'', zegt medeorganisator Arjen Sibon enthousiast.

Vechtdal