Volledig scherm
Artistimpression van de MFA in De Krim, met aan de zijde van de Beukenlaan het nieuwe dorpshuis en daarachter de sporthal. © Werkgroep MFA De Krim

Hardenberg wil met provincie portemonnee trekken voor mfa De Krim

De inwoners van De Krim kunnen opgelucht ademhalen: de zo vurig gewenste realisering van een multifunctionele accommodatie voor hun dorp is niet van de baan, nu de Hardenbergse politiek unaniem meer geld wil steken in de Krimse plannen. 

Een motie met die strekking is vanavond aangenomen door de voltallige raad. CDA’er Gerrit van den Berg diende het voorstel in namens alle politieke partijen. De gemeente had eerder al 1,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een nieuw mfa ter vervanging van het verouderde dorpshuis De Planeet, maar dat blijkt nu lang niet voldoende te zijn. Volgens de initiatiefnemers zou 650.000 euro meer nodig zijn. De afgelopen weken heeft de projectgroep alle fracties afzonderlijk bezocht om tekst en uitleg te geven, met succes zo blijkt nu. De raad riep het college op om extra financiële ruimte te zoeken, en daarbij ook de provincie te betrekken. Wethouder Martijn Breukelman zei dat het college de motie van harte ondersteunt. ,,Met de provincie zijn we vorige week al in gesprek gegaan’’, aldus Breukelman. Hij beloofde vóór 1 maart met een financieel voorstel terug te komen naar de gemeenteraad. 

Vechtdal