Zwaar landbouwverkeer op de rotonde van de Bruchterweg (linksboven) met de Europaweg (rechtsboven), in 2018 gefotografeerd vanuit het gemeentehuis in Hardenberg.
Volledig scherm
Zwaar landbouwverkeer op de rotonde van de Bruchterweg (linksboven) met de Europaweg (rechtsboven), in 2018 gefotografeerd vanuit het gemeentehuis in Hardenberg. © Alex Mulder

Hardenberg wil zwaar verkeer uit centrum: ‘Provincie open Twenteweg voor landbouwvoertuigen’

Zwaar landbouwverkeer moet zoveel mogelijk geweerd worden uit het centrum van Hardenberg. Dat heeft de gemeenteraad deze week besloten. Een door CDA-raadslid Anita Vetker-Kerssies ingediend voorstel werd bij de behandeling van het gemeentelijk mobiliteitsplan door de voltallige raad aangenomen.

 1. Wiskundedocent Pieter (63) uit Dedemsvaart berekent medaillespiegel van Tokio: ‘Geef deze sporters maar gelijk goud’
  PREMIUM
  Video & audio

  Wiskundedo­cent Pieter (63) uit Dedems­vaart berekent medail­lespie­gel van Tokio: ‘Geef deze sporters maar gelijk goud’

  Goud voor de hockeyvrouwen, zilver voor zwemmer Arno Kamminga en brons voor BMX’er Niek Kimmann. Wiskundeleraar Pieter Post (63) van Het Zeven Linden College in Dedemsvaart weet het zeker, want hij heeft het berekend. Net zoals hij alle andere medailles op de Olympische Spelen in Tokio alvast verdeeld heeft. ,,Kanoën? Portugal. Het enige goud voor dat land.”
 2. Intelligent licht leidt Hardenbergse fietsers in goede banen
  PREMIUM
  Video

  Intelli­gent licht leidt Hardenberg­se fietsers in goede banen

  Als eerste Nederlandse gemeente krijgt Hardenberg een Intelligent TransportSysteem (ITS) dat de veiligheid voor fietsers moet vergroten. Met dit systeem wordt naderend zwaar verkeer op de Europaweg en Bruchterweg in het hart van Hardenberg gedetecteerd. Als tegelijkertijd vanuit het winkelcentrum en de Europaweg ook fietsers naderen, worden deze 'verleid' om een veiliger route te fietsen. Die route wordt aangegeven door ‘intelligente verkeerslichten’ en led-verlichting in het wegdek.
 3. Zonder ‘gesjoemel met QR-codes’ maakt Sibculo zich op voor Het Allermooiste Feestje én Snollebollekes (of grijpt het OMT alsnog in?)
  PREMIUM

  Zonder ‘gesjoemel met QR-codes’ maakt Sibculo zich op voor Het Allermooi­ste Feestje én Snollebol­le­kes (of grijpt het OMT alsnog in?)

  Op Het Allermooiste Feestje in Sibculo worden verspreid over vrijdag en zaterdag zo’n vierduizend bezoekers verwacht. Die springen onder meer mee met de Snollebollekes. Organisator Danny Stroeve begrijpt enige scepsis over een dergelijk evenement, nu het aantal coronabesmettingen onder vooral jongeren toeneemt. ,,Maar we zullen scherp zijn.”

Vechtdal