Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Hardenberger (45) opgepakt in groot henneponderzoek in Friesland

Een 45-jarige man uit Hardenberg is woensdag in Heerenveen opgepakt. Hij is verdachte in een onderzoek naar grootschalige hennepteelt in Friesland. Naast de Hardenberger werden in datzelfde onderzoek ook vier mannen en vrouw gearresteerd, die allen woonachtig zijn in Friesland.

De politie deed woensdag vier invallen in Friesland. Hierbij ging het om twee woningen in Leeuwarden en de gemeente Noardeast-Fryslân. Verder werd een doorzoeking gedaan in een bedrijfspand in Bolsward en een growshop in Heerenveen. Tijdens de doorzoekingen werden drie hennepkwekerijen met in totaal 1100 planten en 14.000 euro aan contant geld gevonden.

Bij de growshop werd de 45-jarige man uit Hardenberg aangehouden, evenals een 53-jarige man uit Lemmer en een 41-jarige man uit Heerenveen. Een dag later werd ook een 24-jarige man uit Leeuwarden opgepakt. Bij een woning in de gemeente Noardeast-Fryslan werden een 73-jarige man en een 63-jarige vrouw aangehouden. Welke rol de Hardenberger en de overige verdachten hebben is nog niet bekend. De politie doet hier nog onderzoek naar.

Bij de invallen werden meerdere spullen in beslag genomen, zoals boekhouding en telefoons. Bij de doorzochte woningen en het bedrijfspand was sprake van stroomdiefstal.

  1. Centraal loket verwijst asielzoekers Hardenberg naar activiteiten en vrijwilligerswerk
    PREMIUM

    Centraal loket verwijst asielzoe­kers Hardenberg naar activitei­ten en vrijwilli­gers­werk

    Sinds de komst van het azc in Hardenberg eind 2016 werken zes organisaties aan de integratie van asielzoekers. Zoals het Buddyproject, InBeeld en de bibliotheek. De azc-bewoners doen goed mee aan activiteiten, maar die zouden wel veel beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Op verzoek van wethouder Gitta Luiten hebben de organisaties nu een integraal plan opgesteld, voor de resterende periode van vijf jaar die oktober 2021 afloopt.

Vechtdal