Geert Jalving (74) heeft de oude ophaalbrug van Hardenberg tot in detail in miniatuurvorm nagemaakt. ,,Ik was het nooit zat, maar ben nu wel blij dat het klaar is.”
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Jalving (74) heeft de oude ophaalbrug van Hardenberg tot in detail in miniatuurvorm nagemaakt. ,,Ik was het nooit zat, maar ben nu wel blij dat het klaar is.” © Max de Krijger

Hardenberger Geert Jalving steekt 3000 uur werk in miniatuurbouw van oude ophaalbrug over de Vecht

Geert Jalving (74) heeft de oude ophaalbrug van Hardenberg tot in detail in miniatuurvorm nagemaakt. Het fraaie eindresultaat na duizenden uren werk op zolder pronkt nu bij de Historische Vereniging op het Wilhelminaplein.

 1. Snerttijd brengt gezelligheid naar zorgcentra Hardenberg: coronaproof met draaiorgel
  PREMIUM

  Snerttijd brengt gezellig­heid naar zorgcentra Hardenberg: corona­proof met draaiorgel

  Twaalf zorgcentra van de Baalderborg Groep en Saxenburg ouderenzorg in de gemeente Hardenberg beleven eind deze week een snerttijd. Letterlijk, want de duizend bewoners krijgen een beker dampende erwtensoep voorgeschoteld, met op het houten dienblad zoals het hoort ook roggebrood met katenspek en een stukje rookworst. Dat hebben ze te danken aan de grote 'Snerttijd-actie’ van Ronde Tafel 79 Noord Salland.
 2. Hier komen jouw hulst en kersttakken vandaan: snijgroen van 145 jaar oude kwekerij in Dedemsvaart
  PREMIUM
  video

  Hier komen jouw hulst en kersttak­ken vandaan: snijgroen van 145 jaar oude kwekerij in Dedems­vaart

  In Dedemsvaart staat een unieke 145 jaar oude kwekerij met hulst vol rode bessen. Het is één van de weinige bedrijven in Nederland die gespecialiseerd is in het kweken van dit kerstgroen bij uitstek, maar ook tal van coniferentakken levert. Eigenaar Erik de Jonge van Snijgroenkwekerij Van der Elst onderhoudt het landgoed al dertig jaar met veel plezier. Zijn favoriet is de traditionele hulst met die glanzende rode bessen; broodnodig voor een mooie deurkrans of kerstbakje.

Vechtdal