Volledig scherm
Hielke Onnink uit Hardenberg is voorzitter geworden van de jongerenorganisatie van het CDA. © Eigen foto

Hardenberger Hielke Onnink nieuwe voorzitter van het CDJA

De 21-jarige Hielke Onnink uit Hardenberg is vandaag verkozen tot nieuwe voorzitter van de jongerenafdeling van het CDA, het CDJA.

Onnink studeert in Groningen en voerde vanaf begin april campagne voor het voorzitterschap. Hij trok daarvoor door het land, maar voerde ook campagne op de social media. Alle leden van het CDJA konden online stemmen. 

De Hardenberger zei eerder in de Stentor voor het voorzitterschap te gaan omdat er bij het CDJA allemaal mooie en unieke mensen zitten waarvoor hij zich graag inzet. ,,En bij het CDA krijg je vandaag de dag te maken met veel uitdagingen, dat zie je ook in de peilingen.’’

  1. Afscheid krijgt extra dimensie voor Hardenbergse burgervader
    video

    Afscheid krijgt extra dimensie voor Hardenberg­se burgerva­der

    Voor Peter Snijders en zijn gezin staat deze week in het teken van afscheid nemen. Na acht jaar verlaat hij Hardenberg als burgemeester, om in Zwolle aan de slag te gaan. Dinsdag legde hij zijn ambtsketen neer tijdens de laatste raadsvergadering die hij mocht leiden, vanavond werd hij uitgezwaaid door honderden Hardenbergers en genodigden tijdens een afscheidsfeest in het gemeentepark in Dedemsvaart. Maar het vaarwel kreeg een extra lading voor de hele familie nadat woensdag Snijders’ moeder overleed.

Vechtdal