Volledig scherm
Sportclubs in Hardenberg betalen vanaf volgend jaar iets meer voor de huur van hun accommodatie. © Frank Uijlenbroek

Hardenbergers gaan in 2019 iets meer betalen voor huren sportaccommodatie

Het huren van een sportveld of het kopen van een zwemkaartje in Hardenberg wordt vanaf 1 januari 2019 iets duurder. Het geld dat de gemeente daarmee over hoopt te houden, moet weer ten goede komen aan de sport zelf.

De verhoging heeft volgens gemeentewoordvoerder Odette Anbergen te maken met de verandering van btw-regels voor het huren van sportaccommodaties. ,,De zes procent btw die huurders zouden moeten betalen verdwijnt en die zouden zij dus niet meer hoeven af te dragen. Wij kiezen er als gemeente echter voor dat niet te doen en de tarieven hetzelfde te houden als in 2018. Daarop passen wij een inflatiecorrectie toe van 2,4 procent.” 

Tien cent

Volgens de gemeente gaat het om een hele kleine verhoging. Een zwemkaartje zal zo'n tien eurocent duurder worden en het huren van een voetbalveld ongeveer drie tientjes. Anbergen: ,,Het heeft te maken met een prijscompensatie. Alles wordt duurder, dus dit ook.”

Quote

Alles wordt duurder, dus dit ook

Odette Anbergen, Woordvoerder gemeente Hardenberg

De gemeente verwacht met de maatregelen zo'n 60.000 euro over te houden en geeft aan dit geld weer te gaan herinvesteren in de sport om het sporten onder inwoners te stimuleren. Over hoe dat geld precies aan de sport ten goede gaat komen, wordt volgend jaar een besluit genomen. 

  1. Boeren en jagers niet aan banden door kraanvogels Engbertsdijksvenen

    Boeren en jagers niet aan banden door kraanvo­gels Engberts­dijks­ve­nen

    Afgelopen zomer streek slechts een elftal kraanvogels neer in de Engbertsdijksvenen, terwijl er in 2015-2016 minstens 300 zijn geteld. Feit is dat deze statige vogels het duizend hectare grote natuurgebied op de grens van Vechtdal en Twente elk jaar weten te vinden. Het beheerplan dat de provincie Overijssel opstelde voor dit Natura 2000-gebied moest op enkele punten aangepast worden nadat de Raad van State in oktober 2017 bezwaren tegen het plan gedeeltelijk gegrond verklaarde. Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel hebben met die aanpassing vooral onduidelijkheden rond de foerageergebieden van de kraanvogels weggenomen.

Vechtdal