Al is het vanuit huis, Herman Houwaard kan niet wachten om weer te gaan zingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Al is het vanuit huis, Herman Houwaard kan niet wachten om weer te gaan zingen. © Max de Krijger

Hardenbergs Christelijk Mannenkoor gaat oefenen via YouTube

Mannenstemmen galmen binnenkort digitaal door Hardenberg. Het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor krijgt zangles via YouTube. 

In de tuin, de woonkamer of aan de keukentafel: de 135 leden van het Hardenbergs Mannenkoor kunnen binnenkort thuis uit volle borst zingen met hun koor. Vanachter de piano in de Höftekerk in Hardenberg geeft dirigent Jan Quintus Zwart via het scherm de instructies. Hij geeft aan welk lied er moet worden gezongen en welke stem mee mag zingen. Met een groepje van acht man - twee eerste tenoren, twee tweede tenoren, twee baritons en twee bassen - op anderhalve meter afstand van elkaar wordt het goede voorbeeld gegeven.

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
  PREMIUM

  Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

  Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal