Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © GettyImages

Hardenbergs zorgcentrum test slimme luier

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg gaat slimme luiers testen om de continentie-zorg in het verpleeghuis mogelijk te verbeteren. 

Het centrum doet mee aan een challenge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor verbeterde zorg in verpleeghuizen. Het ministerie daagt daarin verpleeghuizen uit met nieuwe technologieën te werken. Daarmee moet op termijn het werk van de medewerkers aantrekkelijker worden en de kwaliteit en veiligheid van zorg groter.

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem, een onderdeel van de Saxenburgh Groep, gaat met het ZorgSpectrum - een zorgorganisatie actief in Nieuwegein en Houten - de zogenoemde Identifi-slip van Tena testen. Daarmee is het mogelijk gedurende 72 uur het continentie-patroon van cliënten te volgen. Uit de testresultaten kan worden opgemaakt of er verbeteringen nodig zijn in de continentie-zorg. 

Bij Clara Feyoena Heem gaat een selectief groepje zorgcliënten van twee afdelingen de Tena Identifi uit proberen. Naast de Saxenburgh Groep doen nog zeven andere zorgorganisaties mee aan de landelijke challenge van VWS. 

  1. Reisagentes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbranche te steunen: ‘Bali er ook zo van?’
    PREMIUM

    Reisagen­tes uit Hardenberg starten t-shirtactie om reisbran­che te steunen: ‘Bali er ook zo van?’

    Reisagentes Antoinette Nicolai van YourTravel en Janneke Eggengoor van The Travel Club uit Hardenberg snappen het chagrijn wel bij al die mensen die hun vakantie in rook zagen zien opgaan. ,,Maar we wilden ook iets positiefs tegenover al die negativiteit zetten”, vertelt Nicolai. Vandaar een t-shirtactie als ‘pleister op de wonde’ voor de reisbranche met ludieke teksten: ‘Bali er ook zo van?’

Vechtdal