Volledig scherm
Foto ter illustratie. © GettyImages

Hardenbergs zorgcentrum test slimme luier

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg gaat slimme luiers testen om de continentie-zorg in het verpleeghuis mogelijk te verbeteren. 

Het centrum doet mee aan een challenge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor verbeterde zorg in verpleeghuizen. Het ministerie daagt daarin verpleeghuizen uit met nieuwe technologieën te werken. Daarmee moet op termijn het werk van de medewerkers aantrekkelijker worden en de kwaliteit en veiligheid van zorg groter.

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem, een onderdeel van de Saxenburgh Groep, gaat met het ZorgSpectrum - een zorgorganisatie actief in Nieuwegein en Houten - de zogenoemde Identifi-slip van Tena testen. Daarmee is het mogelijk gedurende 72 uur het continentie-patroon van cliënten te volgen. Uit de testresultaten kan worden opgemaakt of er verbeteringen nodig zijn in de continentie-zorg. 

Bij Clara Feyoena Heem gaat een selectief groepje zorgcliënten van twee afdelingen de Tena Identifi uit proberen. Naast de Saxenburgh Groep doen nog zeven andere zorgorganisaties mee aan de landelijke challenge van VWS. 

  1. Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzets­groep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.
  2. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Vechtdal