Volledig scherm
Foto ter illustratie. © GettyImages

Hardenbergs zorgcentrum test slimme luier

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg gaat slimme luiers testen om de continentie-zorg in het verpleeghuis mogelijk te verbeteren. 

Het centrum doet mee aan een challenge van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) voor verbeterde zorg in verpleeghuizen. Het ministerie daagt daarin verpleeghuizen uit met nieuwe technologieën te werken. Daarmee moet op termijn het werk van de medewerkers aantrekkelijker worden en de kwaliteit en veiligheid van zorg groter.

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem, een onderdeel van de Saxenburgh Groep, gaat met het ZorgSpectrum - een zorgorganisatie actief in Nieuwegein en Houten - de zogenoemde Identifi-slip van Tena testen. Daarmee is het mogelijk gedurende 72 uur het continentie-patroon van cliënten te volgen. Uit de testresultaten kan worden opgemaakt of er verbeteringen nodig zijn in de continentie-zorg. 

Bij Clara Feyoena Heem gaat een selectief groepje zorgcliënten van twee afdelingen de Tena Identifi uit proberen. Naast de Saxenburgh Groep doen nog zeven andere zorgorganisaties mee aan de landelijke challenge van VWS. 

  1. Siem (64) uit Hardenberg loopt al zijn hele leven op klompen, en wil ook niet anders: ‘Ze gaan mee de kist in’
    PREMIUM
    Video

    Siem (64) uit Hardenberg loopt al zijn hele leven op klompen, en wil ook niet anders: ‘Ze gaan mee de kist in’

    Siem Wever kreeg als kleuter door zijn vader en moeder voor het eerst klompjes aangemeten. Nu, zestig jaar later, zweert hij nog altijd bij de houten schoenen. De Hardenberger (64) weet niet anders, kan niet anders en wil niet anders. En als hij bij zijn dementerende vrouw in het verzorgingshuis op bezoek gaat, zorgt dat voor een opleving. ,,De mensen denken aan vroeger.”

Vechtdal