Volledig scherm
Bakkerij Borgman gevestigd aan de Voorstraat in Hardenberg © Google Streetview

Hardenbergse Bakkerij Borgman failliet

Echte Bakker Borgman in Hardenberg is failliet verklaard, zo werd woensdag door de rechter uitgesproken. Borgman is gevestigd aan de Voorstraat in het centrum van Hardenberg.

In maart van dit jaar moest de tweede vestiging, die in 2017 in de wijk Marslanden was geopend, al gesloten worden vanwege het niet verlengen van het huurcontract. De eigenaar van dat pand, waar de bakkerij in was gevestigd, verkocht het aan de Aldi, die het contract niet wilden verlengen. Wat het faillissement van de bakkerij heeft veroorzaakt, is vooralsnog onbekend. De curator die het faillissement moet afhandelen is mr. H. Boven. Bakkerij Borgman (voorheen Bakkerij Olsman) is sinds 1967 gevestigd in Hardenberg.

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal