Bakkerij Borgman gevestigd aan de Voorstraat in Hardenberg
Volledig scherm
Bakkerij Borgman gevestigd aan de Voorstraat in Hardenberg © Google Streetview

Hardenbergse Bakkerij Borgman failliet

Echte Bakker Borgman in Hardenberg is failliet verklaard, zo werd woensdag door de rechter uitgesproken. Borgman is gevestigd aan de Voorstraat in het centrum van Hardenberg.

 1. Nieuwe burgemeester Offinga wil Hardenberg versterken met HBO en Nedersaksenlijn
  PREMIUM

  Nieuwe burgemees­ter Offinga wil Hardenberg versterken met HBO en Nedersak­sen­lijn

  Hardenberg moet haar sterke punten als enige groeigemeente aan de grens met Duitsland verder uitbouwen. Naast de N36 en de 'Hunebed highway’ N34 moet de Nedersaksenlijn er komen als spoorverbinding vanaf knooppunt Hardenberg richting het noorden. En op onderwijsgebied verdient Hardenberg hoger beroepsonderwijs, om jong talent nog beter aan de regio te binden. Zomaar een greep uit de ambitieuze toespraak die Maarten Offinga vanmiddag hield na zijn beëdiging als nieuwe burgemeester van Hardenberg.
 2. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

  Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

  Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.

Vechtdal