Volledig scherm
Bakkerij Borgman gevestigd aan de Voorstraat in Hardenberg © Google Streetview

Hardenbergse Bakkerij Borgman failliet

Echte Bakker Borgman in Hardenberg is failliet verklaard, zo werd woensdag door de rechter uitgesproken. Borgman is gevestigd aan de Voorstraat in het centrum van Hardenberg.

In maart van dit jaar moest de tweede vestiging, die in 2017 in de wijk Marslanden was geopend, al gesloten worden vanwege het niet verlengen van het huurcontract. De eigenaar van dat pand, waar de bakkerij in was gevestigd, verkocht het aan de Aldi, die het contract niet wilden verlengen. Wat het faillissement van de bakkerij heeft veroorzaakt, is vooralsnog onbekend. De curator die het faillissement moet afhandelen is mr. H. Boven. Bakkerij Borgman (voorheen Bakkerij Olsman) is sinds 1967 gevestigd in Hardenberg.

  1. Afvalverwerker in Balkbrug roept om bewustwording na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’
    PREMIUM

    Afvalver­wer­ker in Balkbrug roept om bewustwor­ding na grote brand: ‘dit afval is van ons allemaal’

    Een grote brand bij afvalverwerker Van Werven in Balkbrug werd maandagavond in eerste instantie in de kiem gesmoord. Niet veel later ontstond er echter opnieuw brand in een andere afvalcontainer, waarna het vuur om zich heen sloeg en een loods als verloren beschouwd kan worden. Brandstichting? Directeur Ton van der Giessen denkt van niet. ,,Op het lijstje met scenario's staat dit helemaal onderaan.”

Vechtdal