Ayold Buit is een van de initiatiefnemers van het Buddy Project Hardenberg waarbij asielzoekers in Hardenberg (op de achtergrond het azc) en de plaatselijke bevolking met elkaar in contact komen. Het project is genomineerd voor een Appeltje van Oranje.
Volledig scherm
PREMIUM
Ayold Buit is een van de initiatiefnemers van het Buddy Project Hardenberg waarbij asielzoekers in Hardenberg (op de achtergrond het azc) en de plaatselijke bevolking met elkaar in contact komen. Het project is genomineerd voor een Appeltje van Oranje. © Frank Uijlenbroek

Hardenbergse buddy’s en asielzoekers in de race voor een Appeltje van Oranje

Het Buddy Project Hardenberg is genomineerd voor het landelijke Appeltje van Oranje. Coördinator Ayold Buit kijkt er niet van op. Het initiatief waarbij de lokale bevolking en asielzoekers elkaar ontmoeten is volgens hem vanaf de start succesvol gebleken.

  1. Op 30 liter zonnebloemolie tuft Hardenberger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping
    PREMIUM

    Op 30 liter zonnebloem­olie tuft Hardenber­ger met antieke trekker en pipowagen 450 km van camping naar camping

    Op vakantie krijgt Eg Geerligs uit de Hardenbergse buurtschap Hoogenweg altijd veel bekijks. Voorbijgangers steken de duim op als hij passeert. En dat is niet alleen vanwege zijn imposante walrussnor, maar vooral dankzij de bijzondere combinatie waarmee de 67-jarige Geerligs door het land trekt. Zijn nachtverblijf is een oude pipowagen, niet getrokken door het legendarische ezeltje Nononono maar een luidruchtig puffende Lanz Bulldog.

Vechtdal