Volledig scherm
PREMIUM
Maureen van Dijk is genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2019. © Alex Mulder

Hardenbergse fotografe in de race voor felbegeerde prijs

‘Wat hebben we hier?’. Dat is de vraag die bruidsfotografe Maureen van Dijk (37) uit Hardenberg zichzelf op elke bruiloft stelt. De manier om haarzelf te dwingen met een creatief oog naar de situatie voor haar te kijken en zo het perfecte plaatje te schieten. Met resultaat, want haar foto is genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2019. 

Een gebruinde, afgetrainde man die in een spierwitte boxershort zijn eigen blouse staat te strijken op bed. ,,Toen ik dat zag schoot het weer direct door me heen: ‘Wat hebben we hier?’’’, lacht Maureen van Dijk bij de herinnering. ,,De leraar van de fotovakschool heeft me dat zo goed meegegeven. Je moet jezelf altijd die vraag stellen. Stel je eens voor dat je daar staat en ineens dat ziet. Het is natuurlijk een hartstikke mooie jongen om te zien, mooi gebruind... En hij staat daar in zijn boxershort. Het is best een kwetsbare situatie. Ik heb in een split second bedacht dat ik dat moest vastleggen. Het is een grandioos beeld natuurlijk.’’ 

  1. Gramsbergen ontvangt 68 jeugdvoetbalteams uit binnen- en buitenland

    Gramsber­gen ontvangt 68 jeugdvoet­bal­teams uit binnen- en buitenland

    Na een geslaagde proef vorig jaar met 42 teams, ontvangen SV Gramsbergen en VV Raptim Coevorden zaterdag en zondag 68 jeugdteams tijdens het Easter Open-voetbaltoernooi. Niet alleen Nederlandse clubs zijn van de partij, maar ook 34 jeugdteams uit België, Denemarken, Engeland, Schotland en Wales. De internationale Easter Open-toernooien worden op meerdere plaatsen in Nederland gespeeld: een editie Zuid in Noord-Oost Brabant en Noord Limburg, een editie West in Zuid-Holland, en een editie Oost in Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe.
  2. Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Rijdende winkel wijzigt route in Baalder

    Han Rooth rijdt vanaf dinsdag 23 april een aangepaste route met zijn rijdende winkel in de Hardenbergse wijk Baalder. In een eerste evaluatie na de start van de rijdende winkel in oktober, bleek dat de standplaats bij sporthal De Kamp een groot succes is met een ‘constante stroom van klanten’. Maar bij de Wijkboerderij blijkt de klandizie gering en daarom vervalt die halte. Na overleg met de werkgroep die ijverde voor een rijdende winkel in de supermarktloze wijk Baalder komen hiervoor meerdere locaties in de plaats.

Vechtdal