Volledig scherm
PREMIUM
Maureen van Dijk is genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2019. © Alex Mulder

Hardenbergse fotografe in de race voor felbegeerde prijs

‘Wat hebben we hier?’. Dat is de vraag die bruidsfotografe Maureen van Dijk (37) uit Hardenberg zichzelf op elke bruiloft stelt. De manier om haarzelf te dwingen met een creatief oog naar de situatie voor haar te kijken en zo het perfecte plaatje te schieten. Met resultaat, want haar foto is genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2019. 

Een gebruinde, afgetrainde man die in een spierwitte boxershort zijn eigen blouse staat te strijken op bed. ,,Toen ik dat zag schoot het weer direct door me heen: ‘Wat hebben we hier?’’’, lacht Maureen van Dijk bij de herinnering. ,,De leraar van de fotovakschool heeft me dat zo goed meegegeven. Je moet jezelf altijd die vraag stellen. Stel je eens voor dat je daar staat en ineens dat ziet. Het is natuurlijk een hartstikke mooie jongen om te zien, mooi gebruind... En hij staat daar in zijn boxershort. Het is best een kwetsbare situatie. Ik heb in een split second bedacht dat ik dat moest vastleggen. Het is een grandioos beeld natuurlijk.’’ 

  1. Uitgaansregels in Hardenberg na drugs- en drankoverlast aangescherpt

    Uitgaansre­gels in Hardenberg na drugs- en drankover­last aange­scherpt

    Om drugsoverlast in het uitgaansleven van Hardenberg verder tegen te gaan en daarmee ook het gebruik onder jongeren, heeft burgemeester Peter Snijders samen met een afvaardiging van de horeca en de politie donderdagmiddag een opnieuw vastgesteld veiligheidsconvenant ondertekend. Een markeringspunt, zo omschrijven de partijen, nadat de overlast in het centrum van vooral Hardenberg het afgelopen jaar is toegenomen.

Vechtdal