Volledig scherm
PREMIUM
De Vechtbrug in Hardenberg. © Google Maps/Streetview

Hardenbergse kopschopper moet tóch de cel in van de rechter

Een ruzie op straat in Hardenberg liep uit de hand toen het slachtoffer na een trap tegen het hoofd roerloos op de grond bleef liggen. De 21-jarige verdachte kreeg vrijdag 62 dagen cel opgelegd, waarvan zestig dagen voorwaardelijk.

M.F. uit de gemeente Hardenberg stond in het gevecht op 22 januari vorig jaar op de Vechtbrug in Hardenberg net iets eerder op dan zijn tegenstander. Volgens hem zonder er over na te denken haalde hij uit met zijn linkerbeen. Hij raakte het hoofd van het slachtoffer dat net bezig was op te staan. De man ging neer en het werd stil. Omstanders dachten dat de man was overleden. Hij kwam uiteindelijk in het ziekenhuis in Zwolle bij. Zijn kaak bleek op twee plekken gebroken. Hij at wekenlang door een rietje omdat hij geen vast voedsel naar binnen kreeg. 

  1. GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoornerveen
    PREMIUM

    GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoor­ner­veen

    GroenLinks in Overijssel pleit voor stopzetting van de installatie die NAM in gebruik heeft in Collendoornerveen. Die lekte in het verleden, is inmiddels gerepareerd en klaar om weer gebruikt te worden. De NAM doet allerlei tests om de installatie op eventuele nieuwe lekken te controleren. Wat betreft Statenlid Robert Jansen hoeft dat helemaal niet. ,,Je moet de hele troep niet meer willen opstarten.”

Vechtdal