Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Larcom op de werkvloer van Larcom aan de slag voor Wavin. © Barbara Trienen Photography

Hardenbergse Larcom en Wavin bezegelen samenwerking met langdurige overeenkomst

Larcom en Wavin in Hardenberg ondertekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Het betekent werkgelegenheid voor 50 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het leerwerkbedrijf en de producent van (kunststof) leidingsystemen werken al ruim veertig jaar samen.  Algemeen-directeur Rob Houthooft van Larcom is zeer tevreden over de nieuwe overeenkomst. 

 1. Jürgen in Duitsland wel, maar Jan in Nederland geen compensatie voor gigantische windmolen? In Kloosterhaar begrijpen ze het niet meer
  PREMIUM
  video

  Jürgen in Duitsland wel, maar Jan in Nederland geen compensa­tie voor giganti­sche windmolen? In Klooster­haar begrijpen ze het niet meer

  Heinrich uit het Duitse Itterbeck woont straks op 1.000 meter van een gigantische windmolen en krijgt ter compensatie 3.500 euro per jaar. Het huis van Henk staat eveneens op een kilometer, alleen net in Kloosterhaar. In Nederland, en daarom moet hij maar uitzoeken hoe hij zijn vergoeding voor het bedorven woongenot krijgt. Onrecht, vinden ze aan deze kant van de grens. ,,Daar gaat het gründlich en pünktlich, hier is het gissen.”
 2. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
  PREMIUM
  video + foto's

  Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

  De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal