Emma van Rhee uit 5 havo heeft met de hololens een hart in 3d in de ruimte geprojecteerd en kunnen bekijken. Daarna ging het practicum, waarbij de leerlingen zelf een hart moesten opensnijden een stuk gemakkelijker.
Volledig scherm
Emma van Rhee uit 5 havo heeft met de hololens een hart in 3d in de ruimte geprojecteerd en kunnen bekijken. Daarna ging het practicum, waarbij de leerlingen zelf een hart moesten opensnijden een stuk gemakkelijker. © Vechtdal College

Hardenbergse leerlingen lopen door eigen 3D-ontwerp

Leerlingen van nu hebben moeite met het lezen van tekeningen van papier en om maten in te schatten, zo heeft Ewout Warringa techniekdocent van het Vechtdal College in Hardenberg gemerkt. Daarom heeft hij lesmateriaal geschikt gemaakt voor 3d-lessen met de Hololens van Microsoft.

  1. Gemeente betaalt héél véél leergeld; FC Ommen investeert miljoen gemeenschapsgeld in vernieuwbouw sportpark
    PREMIUM

    Gemeente betaalt héél véél leergeld; FC Ommen investeert miljoen gemeen­schaps­geld in vernieuw­bouw sportpark

    De gemeente Ommen dreigt een prijzig lesje te gaan betalen. Waar de politiek hoopte voor een euro op de eerste rang te zitten bij de aankoop van de ongebruikte kantine en kleedkamers op sportpark Westbroek, moet het nu een kleine miljoen euro aftikken bij FC Ommen. De voetbalclub moest een paar jaar geduld hebben, maar mag zich nu dan toch verheugen op een aanzienlijke financiële injectie.
    Ommen