Volledig scherm
PREMIUM
Ahmad Ebrahim voor zijn pand. © Frank Uijlenbroek

Hardenbergse ondernemer 'met de rug tegen de muur’ na vergunningsdrama

De wens om een nieuwe zaak te beginnen in Hardenberg komt ondernemer Ahmed Ebrahim duur te staan. Nadat hij zijn zaak Laziz in Dedemsvaart sloot, investeerde hij in het nieuwe pand aan de Europalaan. 16.000 euro verder lijkt het verhaal toch niet door te gaan: de ondernemer krijgt geen vergunning. 

Quote

Wat hier nu gebeurt... dat verdient in ieder geval geen schoon­heids­prijs

Herman Meerholz , Pandeigenaar

De Hardenberger besloot na acht jaar pizza, shoarma en döner te verkopen in Dedemsvaart voor een andere locatie te kiezen. Dichterbij huis, dichtbij zijn gezin. Het pand aan de Europaweg bood uitkomst. Nadat de contracten waren getekend en alles was aangeschaft, kwam er alleen een tegenslag. En niet zomaar een tegenslag: er zat geen vergunning op het pand. ,,Het is een beetje raar, via de makelaar was al snel duidelijk dat het allemaal gewoon kon’’, zegt Ebrahim teleurgesteld. De vader van drie weet niet hoe hij nu rond moet komen. Zijn geld is geïnvesteerd in de inboedel van het nieuwe pand en er komen geen inkomsten binnen. Een barbecue, oven, pizza-oven, tegels, veel heeft Ebrahim ook tweedehands aangeschaft. Terugbrengen gaat niet meer. ,,Ik wil gewoon werken. De contracten zijn al getekend, alles was rond... Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.’’ De ondernemer staat naar eigen zeggen nu met de rug tegen de muur. ,,En ook nog eens met lege handen.’’ 

  1. 20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg
    PREMIUM

    20-2-20 populaire trouwdatum in Dalfsen en Hardenberg; Ommer agenda nog leeg

    Koning Willem Alexander en koningin Máxima ontketenden met hun huwelijk op 02-02-2002 een ware rage: trouwen op ‘de perfecte datum’. Zo waren 06-06-’06 en 1-7-’17 populaire data om een relatie te bekronen met goud of zilver. Ook dit jaar liggen weer enkele bijzondere cijfercombinaties in het verschiet. Met als topper 20-02-2020. Die donderdag is het drukker dan normaal in de trouwlocaties in het Vechtdal.

Vechtdal