Ahmad Ebrahim voor zijn pand.
Volledig scherm
PREMIUM
Ahmad Ebrahim voor zijn pand. © Frank Uijlenbroek

Hardenbergse ondernemer 'met de rug tegen de muur’ na vergunningsdrama

De wens om een nieuwe zaak te beginnen in Hardenberg komt ondernemer Ahmed Ebrahim duur te staan. Nadat hij zijn zaak Laziz in Dedemsvaart sloot, investeerde hij in het nieuwe pand aan de Europalaan. 16.000 euro verder lijkt het verhaal toch niet door te gaan: de ondernemer krijgt geen vergunning. 

 1. Voorlopige schets voor uitbreiding recreatiehaven Hardenberg: buren mogen inspreken
  PREMIUM

  Voorlopige schets voor uitbrei­ding recreatie­ha­ven Hardenberg: buren mogen inspreken

  Hardenberg heeft een voorlopig ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de recreatiehaven aan de Vecht. De gemeente richt de steven op geleidelijke groei van het bestaande haventje in het centrum van de stad, dat nu zo’n vijftien ligplaatsen telt. In dit scenario wordt de havencapaciteit uitgebouwd tot circa twintig ligplaatsen voor kleinere vaartuigen plus twee aanlegplaatsen voor grotere boten.
 2. Strijdlustig Hardenberg wil financieel gezond blijven, ‘maar noodweer is misschien wel dichtbij’
  PREMIUM

  Strijdlus­tig Hardenberg wil financieel gezond blijven, ‘maar noodweer is misschien wel dichtbij’

  Martijn Breukelman reist morgen strijdlustig naar Den Haag. Samen met andere wethouders financiën pleit hij bij de Tweede Kamer en minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken voor een reële compensatie van het Rijk voor de extra kosten die zijn of nog worden gemaakt voor jeugdzorg, wmo-voorzieningen en de coronacrisis. Want Hardenberg wil een financieel gezonde gemeente blijven.

Vechtdal