Volledig scherm
PREMIUM
Ahmad Ebrahim voor zijn pand. © Frank Uijlenbroek

Hardenbergse ondernemer 'met de rug tegen de muur’ na vergunningsdrama

De wens om een nieuwe zaak te beginnen in Hardenberg komt ondernemer Ahmed Ebrahim duur te staan. Nadat hij zijn zaak Laziz in Dedemsvaart sloot, investeerde hij in het nieuwe pand aan de Europalaan. 16.000 euro verder lijkt het verhaal toch niet door te gaan: de ondernemer krijgt geen vergunning. 

Quote

Wat hier nu gebeurt... dat verdient in ieder geval geen schoon­heids­prijs

Herman Meerholz , Pandeigenaar

De Hardenberger besloot na acht jaar pizza, shoarma en döner te verkopen in Dedemsvaart voor een andere locatie te kiezen. Dichterbij huis, dichtbij zijn gezin. Het pand aan de Europaweg bood uitkomst. Nadat de contracten waren getekend en alles was aangeschaft, kwam er alleen een tegenslag. En niet zomaar een tegenslag: er zat geen vergunning op het pand. ,,Het is een beetje raar, via de makelaar was al snel duidelijk dat het allemaal gewoon kon’’, zegt Ebrahim teleurgesteld. De vader van drie weet niet hoe hij nu rond moet komen. Zijn geld is geïnvesteerd in de inboedel van het nieuwe pand en er komen geen inkomsten binnen. Een barbecue, oven, pizza-oven, tegels, veel heeft Ebrahim ook tweedehands aangeschaft. Terugbrengen gaat niet meer. ,,Ik wil gewoon werken. De contracten zijn al getekend, alles was rond... Ik weet echt niet meer wat ik moet doen.’’ De ondernemer staat naar eigen zeggen nu met de rug tegen de muur. ,,En ook nog eens met lege handen.’’ 

  1. Burgemeesters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelingen over Nederland

    Burgemees­ters Kampen en Hardenberg pleiten voor betere verdeling van vluchtelin­gen over Nederland

    Gemeente in IJsselland hebben nog geen verzoek gekregen om extra opvangplekken voor asielzoekers te huisvesten. Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is op zoek naar 5000 extra opvangplekken vanwege verwachte groei van het aantal vluchtelingen. Burgemeesters bort Koelewijn (Kampen) en Jan Willem Wiggers (Hardenberg) pleiten alvast voor een evenwichtiger verdeling van vluchtelingen over het land.

Vechtdal