Volledig scherm
Het Alfa-college in Hardenberg. © Alfa-college

Hardenbergse opleiding Logistiek weer mbo-topper

Het Alfa-college staat in de Keuzegids mbo 2018 als zesde op de ranglijst van brede mbo-scholen. Daarmee is het Alfa-college, met vestigingen in Groningen, Assen, Hoogeveen en Hardenberg, het beste ROC van Noord-Nederland. 

De opleiding Logistiek, die te volgen is in Hardenberg en Hoogeveen, is voor het zesde jaar op rij de beste volgens de Keuzegids, waarin de scores van 42 brede mbo-scholen worden vergeleken. 

De andere zes 'topopleidingen' van het totale Alfa-college (die in de gids minimaal 75 punten krijgen) zijn Sport en bewegen, Media, Publieke beveiliging, Medisch assistent, Kapper, en Voertuigentechniek. 

De jaarlijkse Keuzegids komt tot een rangschikking voor de verschillende opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs door te kijken naar de beoordeling door studenten (in de JOB-monitor), het studiesucces en de ervaringen van de Onderwijsinspectie. Scholieren, ouders en schooldecanen gebruiken de Keuzegids bij het kiezen van een passende vervolgopleiding in het mbo.

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal