Volledig scherm
De Duitse en Nederlandse politie hebben samengewerkt om verdachten van diefstal van een aanhanger aan te houden. © Polizei

Hardenbergse politie helpt Duitsers bij achtervolging over de grens

De Duitse en Nederlandse politie hebben woensdag samen opgetrokken bij een achtervolging in de grensstreek bij Hardenberg.

Nederlandse agenten kregen een melding zich te spoeden naar de Duitse grens om hun Duitse collega's bij te staan. Net voor de grensovergang bij Venebrugge konden de Duitsers het voertuig met gestolen aanhanger tot stilstand brengen. 

In de auto zaten drie Nederlanders. Daarvan was de bestuurder onder invloed van verdovende middelen en één van de verdachten had een valse naam opgegeven. In de auto werden daarnaast diverse werktuigen aangetroffen die bij inbraken gebruikt worden.

De Nederlanders zijn overgebracht naar het politiebureau in Nordhorn. De politie wil geen uitspraken doen over de woonplaatsen en leeftijden van de inzittenden.

  1. Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsbergen

    Nieuwe app toont obstakels Dirty Monkey Run in Gramsber­gen

    Deelnemers en kijkers die zich willen voorbereiden op de tweede editie van de Dirty Monkey Run - morgen in Gramsbergen - kunnen een gratis app op hun mobieltje installeren waarop alle hindernissen zijn te zien. ,,Die app is sinds deze week in de lucht. Je kunt de route bekijken en de bijna vijftig hindernissen afzonderlijk aanklikken. Ook staan er 'tips and tricks' op en nog veel meer info'', zegt medeorganisator Arjen Sibon enthousiast.

Vechtdal