Volledig scherm
PREMIUM
Harmonie Crescendo Gramsbergen-KNA Hardenberg repeteert onder leiding van Wim Booij in de grote zaal van De Voorveghter met de Limburgse troubadour GéŽ Reinders. © Frank Uijlenbroek

Harmonieuze ‘blaosmuziek’ bij slotakkoord Gé Reinders in Hardenbergs theater

Zestig muzikanten uit het Vechtdal staan vrijdag 24 mei op het podium van De Voorveghter tijdens het laatste optreden van Gé Reinders in de Hardenbergse schouwburg. De Limburgse troubadour, bekend van de klassieker ‘Blaosmuziek’, doet een greep uit zijn rijke repertoire waarbij hij begeleid wordt door de beproefde combinatie Harmonie Crescendo uit Gramsbergen en KNA (Kunst Na Arbeid) uit Hardenberg. Gisteravond was er een gezamenlijke repetitie in De Voorveghter.

De ambassadeur van de blaasmuziek, die onlangs 65 werd, neemt dit seizoen afscheid van het theater met het programma ‘Oetblaoze’, waarbij hij zijn nummers ten gehore brengt met een regionaal orkest. Voor het Hardenbergse concert vroeg hij de muzikanten van Crescendo en KNA hem te begeleiden. Tot groot genoegen van pr-dame Renate Zwiers, die zelf het euphonium ofwel de tenortuba laat klinken.

  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal