Harmonie Crescendo Gramsbergen-KNA Hardenberg repeteert onder leiding van Wim Booij in de grote zaal van De Voorveghter met de Limburgse troubadour GéŽ Reinders.
Volledig scherm
PREMIUM
Harmonie Crescendo Gramsbergen-KNA Hardenberg repeteert onder leiding van Wim Booij in de grote zaal van De Voorveghter met de Limburgse troubadour GéŽ Reinders. © Frank Uijlenbroek

Harmonieuze ‘blaosmuziek’ bij slotakkoord Gé Reinders in Hardenbergs theater

Zestig muzikanten uit het Vechtdal staan vrijdag 24 mei op het podium van De Voorveghter tijdens het laatste optreden van Gé Reinders in de Hardenbergse schouwburg. De Limburgse troubadour, bekend van de klassieker ‘Blaosmuziek’, doet een greep uit zijn rijke repertoire waarbij hij begeleid wordt door de beproefde combinatie Harmonie Crescendo uit Gramsbergen en KNA (Kunst Na Arbeid) uit Hardenberg. Gisteravond was er een gezamenlijke repetitie in De Voorveghter.

De ambassadeur van de blaasmuziek, die onlangs 65 werd, neemt dit seizoen afscheid van het theater met het programma ‘Oetblaoze’, waarbij hij zijn nummers ten gehore brengt met een regionaal orkest. Voor het Hardenbergse concert vroeg hij de muzikanten van Crescendo en KNA hem te begeleiden. Tot groot genoegen van pr-dame Renate Zwiers, die zelf het euphonium ofwel de tenortuba laat klinken.

  1. Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras
    PREMIUM

    Uitbater Oude Station blij met groen licht van Dalfsen én NS voor ruimer terras

    Als de horeca pinkstermaandag klokslag twaalf uur de deuren met een diepe zucht mag openzwaaien, zullen met het verwachte zonovergoten weer terrassen vermoedelijk overspoeld worden door liefhebbers van een hapje en een drankje. Maar met de geldende coronaregels is het praktisch onmogelijk evenveel gasten toe te laten als in het verleden. Daarom helpt Dalfsen uitbaters door tijdelijk toe te staan dat ze hun terrassen uitbreiden op gemeentegrond, zonder daarvoor extra ‘huur’ in rekening te brengen.

Vechtdal