Volledig scherm
PREMIUM
Harmonie Crescendo Gramsbergen-KNA Hardenberg repeteert onder leiding van Wim Booij in de grote zaal van De Voorveghter met de Limburgse troubadour GéŽ Reinders. © Frank Uijlenbroek

Harmonieuze ‘blaosmuziek’ bij slotakkoord Gé Reinders in Hardenbergs theater

Zestig muzikanten uit het Vechtdal staan vrijdag 24 mei op het podium van De Voorveghter tijdens het laatste optreden van Gé Reinders in de Hardenbergse schouwburg. De Limburgse troubadour, bekend van de klassieker ‘Blaosmuziek’, doet een greep uit zijn rijke repertoire waarbij hij begeleid wordt door de beproefde combinatie Harmonie Crescendo uit Gramsbergen en KNA (Kunst Na Arbeid) uit Hardenberg. Gisteravond was er een gezamenlijke repetitie in De Voorveghter.

De ambassadeur van de blaasmuziek, die onlangs 65 werd, neemt dit seizoen afscheid van het theater met het programma ‘Oetblaoze’, waarbij hij zijn nummers ten gehore brengt met een regionaal orkest. Voor het Hardenbergse concert vroeg hij de muzikanten van Crescendo en KNA hem te begeleiden. Tot groot genoegen van pr-dame Renate Zwiers, die zelf het euphonium ofwel de tenortuba laat klinken.

 1. Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’
  PREMIUM

  Agrarisch datingbu­reau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurren­tie van Tinder’

  Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”
 2. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Vechtdal