Dankzij de lockdown zijn alle niet-essentiële winkels gesloten en bleven veel kledingwinkels met een onverkoopbare wintercollectie zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij de lockdown zijn alle niet-essentiële winkels gesloten en bleven veel kledingwinkels met een onverkoopbare wintercollectie zitten. © Venema Media

Hartenkreet van Dedemsvaartse mode-koning gaat viraal: ‘We worden naar de kloten geholpen’

Edward van Dijk uit Dedemsvaart, eigenaar van onder meer 33 Okay Fashion Winkels in Oost en Noord NL, moet eind volgende maand 85 werknemers laten gaan. Het gevolg van de lockdown en de schuld van Den Haag, zegt hij in een pittig filmpje op Facebook. ,,Het is politiek spel over de ruggen van ondernemers.’’ 

 1. Lijvig rapport over dure verhuizing sportpark Dedemsvaart, maar geen advies
  PREMIUM

  Lijvig rapport over dure verhuizing sportpark Dedems­vaart, maar geen advies

  Verplaatsing van sportpark De Boekweit naar de Kotermeerstal is technisch haalbaar, maar heeft niet of nauwelijks draagvlak onder omwonenden van het recreatie- en natuurgebied in Dedemsvaart-Zuid. Dat is de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat Royal HaskoningDHV de afgelopen maanden heeft uitgevoerd, nadat de voltallige Hardenbergse gemeenteraad daar in november het college van burgemeester en wethouders opdracht voor had gegeven. Maar het onderzoeksrapport mist een advies hoe het nu verder moet.
 1. VVD legt raad nieuwe motie voor: ‘breder onderzoek sportpark Dedemsvaart’
  PREMIUM

  VVD legt raad nieuwe motie voor: ‘breder onderzoek sportpark Dedems­vaart’

  Plaatselijk Belang Dedemsvaart en omwonenden van het beoogde terrein hebben grote moeite met de verhuizing van sportpark De Boekweit naar de Kotermeerstal. Daarom werkt de VVD aan een nieuwe motie, waarin het Hardenbergse college van burgemeester en wethouders wordt opgedragen eerst te laten onderzoeken of renovatie van het huidige sportpark ook haalbaar is. Pas als het tegendeel blijkt zou de haalbaarheid van meerdere locaties onderzocht moeten worden, waaronder de Kotermeerstal.
 1. Schokkende beelden: Politieactie in Rio loopt uit de hand: 25 doden
  Play

  Schokkende beelden: Politieac­tie in Rio loopt uit de hand: 25 doden

 2. OM legt Ruinerwold-vader contactverbod op voor 90 dagen
  Play

  OM legt Ruinerwold-va­der contactver­bod op voor 90 dagen

Vechtdal