Dankzij de lockdown zijn alle niet-essentiële winkels gesloten en bleven veel kledingwinkels met een onverkoopbare wintercollectie zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij de lockdown zijn alle niet-essentiële winkels gesloten en bleven veel kledingwinkels met een onverkoopbare wintercollectie zitten. © Venema Media

Hartenkreet van Dedemsvaartse mode-koning gaat viraal: ‘We worden naar de kloten geholpen’

Edward van Dijk uit Dedemsvaart, eigenaar van onder meer 33 Okay Fashion Winkels in Oost en Noord NL, moet eind volgende maand 85 werknemers laten gaan. Het gevolg van de lockdown en de schuld van Den Haag, zegt hij in een pittig filmpje op Facebook. ,,Het is politiek spel over de ruggen van ondernemers.’’ 

 1. Henk Wijngaard ziet Piet-Cees wel op Haagse pluche: ‘20.000 stemmen haalbare kaart’
  PREMIUM
  video

  Henk Wijngaard ziet Piet-Cees wel op Haagse pluche: ‘20.000 stemmen haalbare kaart’

  Luid toeterend draait een Volvo-truck vanaf rotonde Witte Paal de Ommerweg op en stopt naast de carpoolplaats op dit knooppunt van de N34 en N36. Op het canvas van de oplegger prijken het hoofd en verkiezingsleuzen van Piet-Cees van der Wel. De Hardenbergse CDA’er, die op de 35ste plaats van de kandidatenlijst staat voor de komende Kamerverkiezingen, trapt maandagochtend met deze presentatie zijn campagne officieel af.
 2. Als de waterleiding in Sibculo knapt, dan overstroomt altijd de tuin van Henk: ‘Wij zijn het afvoerputje’
  PREMIUM
  Video

  Als de waterlei­ding in Sibculo knapt, dan over­stroomt altijd de tuin van Henk: ‘Wij zijn het afvoerput­je’

  Sibculo verandert eens in de zoveel tijd in ‘Sibculo aan Zee’. Dan hebben de leidingen van Vitens het weer eens begeven, komt er geen water meer uit de kraan en stromen duizenden liters over de Kloosterdijk. Allemaal naar de woning van Henk Koopman, omdat die het laagste ligt. Afgelopen weekend twee keer, en voor hem is de maat vol. ,,Wij zijn het afvoerputje.”
 3. Bewoners bungalows Bergentheim blij: ‘eindelijk licht aan eind van de tunnel’
  PREMIUM

  Bewoners bungalows Bergent­heim blij: ‘eindelijk licht aan eind van de tunnel’

  Bewoners van Park Moscou kunnen opgelucht ademhalen. ,,Eindelijk komt er licht aan het eind van de tunnel, zonder dat er een zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt. Want de bewoners hebben veel stress ervaren vanwege de steeds weer dreigende handhaving tegen de permanente bewoning’’, vertelt Ingrid van der Zon, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van Park Moscou bij Bergentheim.
 1. Pfizer: 1 juli is haalbaar voor vaccinatie alle volwassenen
  Play

  Pfizer: 1 juli is haalbaar voor vaccinatie alle volwasse­nen

 2. Vietnamees meisje (2) wordt gered door heldhaftige bezorger
  Play

  Vietnamees meisje (2) wordt gered door heldhafti­ge bezorger

Vechtdal