Volledig scherm
Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart wil als 'arbeider' gekozen worden in de Provinciale Staten van Overijssel. Hij heeft stickers bedrukt met de tekst #StemGerrit. En plakte die ook op het D66-affiche op dit verkiezingsbord. © Gerrit Hartholt

Hartholt wil als ‘arbeider’ voor D66 in Staten van Overijssel

In de eindsprint naar de Statenverkiezingen van woensdag 20 maart heeft Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart vannacht de campagne ‘Stem een arbeider in de Provinciale Staten van Overijssel’ gelanceerd. Hij heeft stickers laten drukken met de tekst #StemGerrit en is vandaag zeven keer te zien in een reclamespotje op RTV Oost. Dat spotje is ook op Youtube te vinden.

Hartholt werkte circa 25 jaar als arbeider maar belandde uiteindelijk in de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen), volgens de D66-kandidaat een gevolg van pesten op het werk. Onder het motto ‘Geen Woorden maar Banen’ heeft hij ook een weblog opgestart. Daarin beschrijft hij zijn ideeën hoe mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan (passend) werk geholpen kunnen worden, ideeën die hij ook in de week heeft gelegd bij de Tweede Kamerfractie van D66. Wat Hartholt zelf aangaat: bij voldoende voorkeurstemmen kan hij dankzij de vergoeding als Statenlid voor een flink deel uit de WIA. Die inkomsten worden in dat scenario immers verrekend met de WIA. D66 telt nu vijf Statenleden, Hartholt staat als twintigste op een onverkiesbare plaats in de kandidatenlijst. Voorkeurstemmen zouden hem alsnog in de Provinciale Staten kunnen helpen.

Volledig scherm
Gerrit Hartholt, twintigste op de kandidatenlijst van D66 voor de Staten van Overijssel. © Frank Uijlenbroek
  1. Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicaptenzaken
    PREMIUM

    Rick Brink uit Hardenberg naar tv-finale Minister van Gehandicap­ten­za­ken

    Rick Brink is finalist in de verkiezing van de Minister van Gehandicaptenzaken. De Hardenbergse politicus verneemt de blijde boodschap via een i-Pad, waarop Lucille Werner vertelt dat hij bij de laatste zes zit. ,,Je bent een fantastische topper, jij gaat schitteren op 17 juni’’, meldt de tv-presentatrice, bekend van het woordspelletje Lingo. ,,Wat een verrassing, ik weet niet wat ik zeggen moet’’, reageert de 33-jarige Brink enthousiast.

Vechtdal