Volledig scherm
Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart wil als 'arbeider' gekozen worden in de Provinciale Staten van Overijssel. Hij heeft stickers bedrukt met de tekst #StemGerrit. En plakte die ook op het D66-affiche op dit verkiezingsbord. © Gerrit Hartholt

Hartholt wil als ‘arbeider’ voor D66 in Staten van Overijssel

In de eindsprint naar de Statenverkiezingen van woensdag 20 maart heeft Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart vannacht de campagne ‘Stem een arbeider in de Provinciale Staten van Overijssel’ gelanceerd. Hij heeft stickers laten drukken met de tekst #StemGerrit en is vandaag zeven keer te zien in een reclamespotje op RTV Oost. Dat spotje is ook op Youtube te vinden.

Hartholt werkte circa 25 jaar als arbeider maar belandde uiteindelijk in de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen), volgens de D66-kandidaat een gevolg van pesten op het werk. Onder het motto ‘Geen Woorden maar Banen’ heeft hij ook een weblog opgestart. Daarin beschrijft hij zijn ideeën hoe mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan (passend) werk geholpen kunnen worden, ideeën die hij ook in de week heeft gelegd bij de Tweede Kamerfractie van D66. Wat Hartholt zelf aangaat: bij voldoende voorkeurstemmen kan hij dankzij de vergoeding als Statenlid voor een flink deel uit de WIA. Die inkomsten worden in dat scenario immers verrekend met de WIA. D66 telt nu vijf Statenleden, Hartholt staat als twintigste op een onverkiesbare plaats in de kandidatenlijst. Voorkeurstemmen zouden hem alsnog in de Provinciale Staten kunnen helpen.

Volledig scherm
Gerrit Hartholt, twintigste op de kandidatenlijst van D66 voor de Staten van Overijssel. © Frank Uijlenbroek
 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal