Volledig scherm
PREMIUM
Marlot Werink met haar twee kindjes. Ze wil graag met haar kroost nog eens naar Curaçao. © Familie Werink

Heel Slagharen zet zich in voor droomreis van zieke Marlot (31) uit Emmeloord

Onvoorwaardelijk steun en alles in het werk stellen voor die ene droom van Marlot. De familie Werink uit Slagharen is dag en nacht bezig met de inzamelingsactie om de droom van het zieke familielid Marlot Werink (31) te realiseren, een reis met haar gezin naar Curaçao. En het blijft niet alleen bij familie die zich voor Marlot inzet.

De Emmeloordse, en voorheen 24 jaar inwoner van Slagharen, kreeg vorige maand slecht bericht: alvleesklierkanker met uitzaaiingen naar de lever. Toen haar familie lucht kreeg van een nog te vervullen droom duurde het niet lang voordat er een inzamelingsactie op touw werd gezet. Een neefje bouwde een website en haalt met zijn deelname aan de Dam tot Damloop volgende maand geld op, een nichtje beheert een actiepagina op Facebook, tantes verkopen ansichtkaarten, en nog eens twee nichtjes riepen een statiegeldactie in Slagharen in het leven.

  1. Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzets­groep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.
  2. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Vechtdal