Heidebrand in Diffelen loopt met een sisser af

videoBij een heidebrand aan de Onderveldsweg in Diffelen werd dinsdagavond erger voorkomen. De brand woedde vanaf half acht rond een vennetje en sloeg wonderwel niet over richting het bos en camping De Klashorst.

De brandweer was snel ter plekke en de wind ging plotseling liggen, waardoor de brand na ongeveer  een half uur onder controle was. Bovendien remde een zanderig pad rond het water het vuur af.

Sirenes

,,Als dat platgelopen en daardoor zanderige pad er niet was geweest, was het vuur waarschijnlijk richting de camping gegaan’’, meldde een opgeluchte Martin Overweg, eigenaar van De Klashorst. ,,Ik hoorde de sirenes en ben daar meteen achteraan gegaan. Gelukkig bleef ons erger bespaard.’’

De brandweer rukte snel en met veel materieel uit. Er werden vier blusvoertuigen en een tankwagen ingezet. De brandweer kon extra bluswater uit het vennetje halen. 

Volledig scherm
De brandweer is aan het nablussen rond het vennetje aan de Onderveldsweg. © Max de Krijger
  1. GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoornerveen
    PREMIUM

    GroenLinks: NAM moet stoppen met gaswinning na lekkage Collendoor­ner­veen

    GroenLinks in Overijssel pleit voor stopzetting van de installatie die NAM in gebruik heeft in Collendoornerveen. Die lekte in het verleden, is inmiddels gerepareerd en klaar om weer gebruikt te worden. De NAM doet allerlei tests om de installatie op eventuele nieuwe lekken te controleren. Wat betreft Statenlid Robert Jansen hoeft dat helemaal niet. ,,Je moet de hele troep niet meer willen opstarten.”

Vechtdal