Henk (62) uit Hardenberg liep vorige Vierdaagse mis door domme pech: ‘Dat overkomt mij dit jaar niet weer’

videoVijfentwintig keer de Nijmeegse vierdaagse lopen. Henk Hindriks  (62) hoopt volgende week de speciale medaille binnen te slepen, nadat zijn Vierdaagse vorig jaar niet doorging. Zijn nieuwe Audi was vergrendeld, met binnenin zijn sleutels en controlekaart. Dit jaar is er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht en verwacht Hindriks de zoveelste medaille binnen te slepen. 

Terwijl hij een sjekkie draait kijkt Henk Hindriks enthousiast naar zijn telefoon. Of eigenlijk: naar het weerbericht op zijn telefoon. ,,24, 24, 24, 21... dat is perfect wandelweer hoor’’, zegt hij grijnzend. Nog maar een paar dagen te gaan voordat hij voor de zoveelste keer de Vierdaagse gaat lopen. De vijfentwintigste medaille, een gouden Vierdaagsekruis met kroon,  interesseert hem echter niet zoveel. ,,Ik weet niet eens waar ik ze allemaal heb. Oh, hier heb ik er een paar. Dit zijn de allereerste’’, roept hij terwijl hij een kastje overhoop haalt. ,,Ach, daar doe ik het ook niet voor hoor. Geen idee waar die dingen allemaal zijn.’’

 1. Agrarisch datingbureau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurrentie van Tinder’
  PREMIUM

  Agrarisch datingbu­reau Farmers4Love zet er een punt achter: ‘te veel concurren­tie van Tinder’

  Twee touringcars vol en een bestelbusje met baby's, dat moet zo'n beetje de oogst zijn van zes jaar Farmers4Love. En vast een hoop verborgen liefdes. De agrarische datingsite waar boeren en boerinnen elkaar voor het leven weten te vinden, houdt er over krap een maand echter mee op. Te veel concurrentie van de Tinders, Lexa’s en de Peppers van deze wereld, en de man-vrouwverhouding loopt een beetje uit de pas. ,,Willen we mee, dan zouden we ook niet-agrariërs bij Farmers4Love toe moeten laten. Maar dan gaan we op in de massa, en dat willen we niet.”
 2. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Vechtdal