Henk Wijngaard ziet Piet-Cees wel op Haagse pluche: ‘20.000 stemmen haalbare kaart’

videoLuid toeterend draait een Volvo-truck vanaf rotonde Witte Paal de Ommerweg op en stopt naast de carpoolplaats op dit knooppunt van de N34 en N36. Op het canvas van de oplegger prijken het hoofd en verkiezingsleuzen van Piet-Cees van der Wel. De Hardenbergse CDA’er, die op de 35ste plaats van de kandidatenlijst staat voor de komende Kamerverkiezingen, trapt maandagochtend met deze presentatie zijn campagne officieel af.

 1. Gitta Luiten stopt al in april als wethouder in Hardenberg: 'niet zonder pijn in het hart’
  PREMIUM
  update

  Gitta Luiten stopt al in april als wethouder in Hardenberg: 'niet zonder pijn in het hart’

  Gitta Luiten maakt haar termijn van vier jaar als wethouder van de gemeente Hardenberg niet vol. De PvdA-politica stopt al per 1 april van dit jaar. Zij gaat aan de slag als ‘Partner Cultuur en Erfgoed’ bij het onderzoeks- en adviesbureau BMC, dat werkt in opdracht van overheden. Voordat Luiten in 2018 aantrad als wethouder zat ze al vier jaar in de gemeenteraad voor de PvdA in Hardenberg.
 1. Als de waterleiding in Sibculo knapt, dan overstroomt altijd de tuin van Henk: ‘Wij zijn het afvoerputje’
  PREMIUM
  Video

  Als de waterlei­ding in Sibculo knapt, dan over­stroomt altijd de tuin van Henk: ‘Wij zijn het afvoerput­je’

  Sibculo verandert eens in de zoveel tijd in ‘Sibculo aan Zee’. Dan hebben de leidingen van Vitens het weer eens begeven, komt er geen water meer uit de kraan en stromen duizenden liters over de Kloosterdijk. Allemaal naar de woning van Henk Koopman, omdat die het laagste ligt. Afgelopen weekend twee keer, en voor hem is de maat vol. ,,Wij zijn het afvoerputje.”
 2. Hoe de politieke droom van Rick Brink in duigen viel: van ‘nondeju’ tot ‘kutplek’
  Play
  PREMIUM
  video

  Hoe de politieke droom van Rick Brink in duigen viel: van ‘nondeju’ tot ‘kutplek’

  Nondeju roept Rick Brink als hij hoort dat zijn Hardenbergse stads- en partijgenoot Piet-Cees van der Wel door is naar de volgende ronde in de race naar een verkiesbare plek op de kandidatenlijst van het CDA voor de komende Kamerverkiezingen. Brink zelf zit dan in grand café Den Herdenbergher nog in spanning te wachten op het verlossende telefoontje van de partijleiding, met zijn net zo ambitieuze vriend Piet-Cees aan zijn zij. Het is een van de sleutelmomenten in de documentaire over de politieke droom van Rick Brink, voormalig fractievoorzitter van het CDA Hardenberg, en meer dan een jaar lang de onofficiële maar wel eerste ‘minister van gehandicaptenzaken’.
 1. Baudet reageert in Deventer op gevoelige Ausweis-uitspraak
  Play

  Baudet reageert in Deventer op gevoelige Aus­weis-uit­spraak

 2. NASA deelt eerste 360°-panoramafoto van Mars
  Play

  NASA deelt eerste 360°-panoramafo­to van Mars

Vechtdal