Het broeit in Balkbrug: onrust over komst illegale vluchtelingen met psychiatrische problemen

videoVoormalig tbs-kliniek Veldzicht wil een groep illegale vluchtelingen met psychiatrische problemen in Balkbrug huisvesten. Buiten de hoge poorten van de zwaarbeveiligde kliniek. Het plan zorgt voor onrust in het dorp. Inwoners zijn boos en vrezen voor hun veiligheid. ,,Psychiatrisch patiënten met oorlogstrauma’s moeten we in dit dorp niet willen.”

Af en toe kruipt de zon achter de grijze wolken vandaan en zet het statige pand van Veldzicht in een goudgeel licht. Een werknemer schuurt de imposante smeedijzeren toegangspoort, een nieuwe laag verf wacht. Het grasveld voor de hoofdingang ligt vol bruin blad. Een man, diep verscholen onder zijn blauwe muts, harkt de bladeren op een hoop. Het herfstdecor oogt sereen.

  1. Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar
    PREMIUM

    Corona doorkruist evaluatie vijf jaar azc Hardenberg, nu besluit in najaar

    Door de strenge maatregelen die nodig zijn om de opmars van het coronavirus te blokkeren, wordt het de komende maanden lastiger te beoordelen of het asielzoekerscentrum in Hardenberg nog eens vijf jaar langer open kan blijven. De evaluatie is nodig zodat de gemeenteraad komend najaar een weloverwogen besluit kan nemen over het verlengen of beëindigen van de opvang van asielzoekers in het Hardenbergse azc.

Vechtdal