Het p-woord is gevallen na nieuwe campingbranden in Balkbrug

VideoDe branden donderdagavond in twee Balkbrugse stacaravans zijn aangestoken. Drie maand geleden woedden er ook branden op een Balkbrugs park en even verderop in Stegeren. Teistert een campingpyromaan het gebied? ,,Een pyromaan is niet zomaar een brandjesstichter’’, stelt de politie. Die onderzoekt of er een verband is. 

De geur die gisterochtend op 't Reestdal en De Haar hing, is die van Pasen. Die van de ochtend nadat er paasvuren zijn ontstoken. Op de Balkbrugse campings is dan ook iets aangestoken, dit keer op 't Reestdal. Twee caravans, die een eind uit elkaar liggen, vlogen tegelijk in brand donderdagavond. Brandstichting? ,,Ja'', zegt de politie na onderzoek dat gisterochtend plaatsvond.

 1. Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’
  PREMIUM

  Everth en Frenske blij met kasteel, Ik Vertrek en de ‘stofzoeger’

  Everth (61) en Frenske (61) Visscher uit Dedemsvaart veroverden zaterdagavond de harten van Nederland, met hun poging om van een eeuwenoud en vervallen kasteel in Frankrijk een bed and breakfast te maken. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen het geklungel met de taal, de strijd tegen houtworm en het gehaast om de eerste gasten te ontvangen. Maar ook een ongebreideld positivisme van de nieuwbakken kasteelheer om van het avontuur een goed einde te maken. ,,Die satellietschotel? Die staat er inmiddels. Net als de wasmachine.”
 2. Motorliefhebber Jansen strikt wereldreiziger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorlief­heb­ber Jansen strikt wereldrei­zi­ger Van Hooff voor trip naar Ommen

  Motorjournalist Paul van Hooff vertelt zondag 24 maart in motorcafé Calluna in Ommen over de boeken die hij wijdde aan zijn avontuurlijke reizen op z’n Moto Guzzi V7. Hij reisde op zijn in 1975 gebouwde motorfiets met koosnaam ‘Guus’ van Alaska naar Argentinië, en daarna van Den Bosch naar Tokio. Zijn boeken werden bestsellers. Dat Van Hooff het Ommer café aandoet is te danken aan de 58-jarige motorliefhebber Jan Jansen, uit Dedemsvaart.

Vechtdal