Volledig scherm
Archief: zaalvoetbal © ThinkStock

HHC speelt te hoog en is daarom niet welkom bij zaalvoetbaltoernooi Protos

HARDENBERG - HHC Hardenberg doet rond de jaarwisseling niet mee aan de veertigste editie van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi.

De organisatie van het in het noorden en oosten van ons land befaamde toernooi is van mening dat HHC te hoog speelt en daarom wordt de Hardenbergse club geweerd.

"HHC is niet uitgenodigd omdat de ploeg momenteel in de tweede divisie speelt en dat is betaald voetbal. Aan het toernooi mogen alleen amateurclubs deelnemen", zegt Reinier de Boer namens de organisatie, voetbalvereniging Protos uit Steenwijksmoer. HHC-voorzitter Bert Beun betreurt het besluit. "We begrijpen de argumenten om niet onze eerste selectie toe te laten omdat de tweede divisie boven het amateurvoetbal hangt. Maar we hebben voorgesteld om ons beloftenteam, met veel Hardenbergse jongens, mee te laten doen. Maar dat is helaas afgewezen. Protos vreest de gevolgen, want het is een toernooi voor eerste elftallen."

Beun zegt het niet meedoen van HHC vooral spijtig te vinden voor de supporters. "Bij iedere club kijken ze altijd reikhalzend uit naar dit zaalvoetbaltoernooi en dat is bij HHC niet anders. En hoe verder we vaak komen, hoe meer het gaat leven met sfeeracties van onze supportersvereniging."

Winnaar
HHC Hardenberg bereikte vele keren de finaledag. Bij de laatste editie werden de oranjehemden derde en het seizoen daarvoor tweede. HHC won het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi vier keer, waarvan de laatste keer in het seizoen 2012/2013.

Hardenberg is ook altijd 'speelstad' tijdens het zaalvoetbaltoernooi en dat verandert niet. Tijdens de eerste ronde op dinsdag 27 december wordt er door honderd teams uit Overijssel, Drenthe en Groningen gespeeld in twintig sporthallen. In deze regio zijn dat De Beek in Hardenberg, de Carrousel in Ommen, de Citadel in Dedemsvaart, 't Noorderslag in Slagharen en de sporthal in Gramsbergen. Vrijwel alle voetbalclubs uit de gemeenten Hardenberg en Ommen nemen deel aan het toernooi, waarvan de finale zaterdag 14 januari in Emmen is.

Vechtdal