Volledig scherm
PREMIUM
Het succes van piratenzender Radio Olympia, deze week genomineerd voor Radio Awards. © Emiel Muijderman

Regionale zendpiraten genomineerd voor landelijke Radio Award

In Hilversum halen ze de neus op voor piratenhits, maar nu is uitgerekend een gezamenlijk kanaal van zestig piraten-dj’s uit Overijssel en Drenthe genomineerd als beste internetzender: Radio Olympia.

Aan een format doen ze niet, de zestig diskjockeys hebben ieder hun eigen smaak. Soms slaat er een plaat langdurig over en drie keer Gert en Hermien in drie uur? Niemand die daar wakker van ligt. Het is in elk geval een vrolijke mengelmoes die internetstation Radio Olympia dagelijks laat horen. De diskjockeys komen allemaal direct van de piraten, en sommigen vullen nog steeds hun uurtjes bij de overgebleven zenders op het Drentse en Overijsselse platteland.

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal