Volledig scherm
De brandweer rukte op Eerste Paasdag uit voor een illegaal paasvuur in Heemserveen. © 112 Hardenberg

Illegaal paasvuur in Heemserveen geblust

Een illegaal paasvuur is geblust in het buurtschap Heemserveen, vlakbij Hardenberg.

De gemeente Hardenberg besloot vanwege het risico op natuurbranden alle paasvuren in de gemeente te verbieden. Dat weerhield onbekenden er niet van om de paasbult in Heemserveen alsnog aan te steken. 

De brand werd tegen 21.25 uur aangestoken op een perceel langs de Roelofs Mulderweg / Sijsamaweg. De brandweer ging ter plaatse en bluste vervolgens het vuur. 

In het nabije Schuinesloot werd afgelopen nacht ook een  paasbult aangestoken zonder dat daar toestemming voor was. In het Drentse Elim en in Scheerwolde staken onbekenden afgelopen nacht ook illegaal paasbulten aan.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzetsgroep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Balkbrug baalt van spandoeken ‘verzets­groep’: We kunnen dat prima zelf oplossen

    Het plan om ongedocumenteerde vluchtelingen in Balkbrug onder te brengen zorgt voor onrust in het dorp, maar een actie van een verzetsgroep schiet bij de inwoners toch in het verkeerde keelgat. Begin deze week zijn door actiegroep ‘Rechts in Verzet’ spandoeken opgehangen als protest tegen de voorgenomen opvang van deze vluchtelingen. Maar de Balkbruggers zijn het hier niet mee eens, ook Plaatselijk Belang distantieert zich van deze uitlatingen.
  2. Nieuw plan voor zorgwoningen aan de Beerzerhaar in Beerzerveld

    Nieuw plan voor zorgwonin­gen aan de Beerzer­haar in Beerzer­veld

    Herman Hutten dient deze week een vernieuwd plan in voor de bouw van tien zorgwoningen en twee vrijstaande woningen aan de Beerzerhaar, tegenover christelijke basisschool De Schakel in Beerzerveld. In 2012-2013 is al eens een soortgelijk plan ingetrokken, toen de gemeente Ommen niet wilde dat de zorgwoningen in mindering zouden worden gebracht op het ‘contingent’ woningen dat de gemeente van de provincie mocht bouwen. Want dan zou de gemeente mogelijk met de eigen bouwgrond in het dorp Beerzerveld blijven zitten.

Vechtdal