Volledig scherm
Meerdere bestelbusjes zijn opengebroken in Hardenberg. © Politie

Inbraakgolf bij bestelbusjes op industrieterrein in Hardenberg

In Hardenberg zijn in het weekend meerdere bestelbusjes opengebroken op industrieterrein ‘De Haardijk'. Dat meldt de politie. 

Inmiddels zijn al zeven aangiften gedaan. 

Getuigen

De diefstallen werden gepleegd tussen zaterdag 13.00 uur en maandagochtend 08.00 uur. Er werd onder meer gereedschap en brandstof gestolen uit de busjes. De politie is op zoek naar getuigen en informatie die kan helpen met het oplossen van deze diefstallen. 

Wie informatie heeft kan dat melden via 0900-8844. 

 1. Asbest eraf en zonnepanelen erop bij Gramsberger houtbedrijven
  PREMIUM
  video

  Asbest eraf en zonnepane­len erop bij Gramsber­ger houtbedrij­ven

  Maatschappelijk vond hij het niet langer verantwoord. En daarom besloot Harry Haverkotte uit Gramsbergen om dik twaalfduizend vierkante meter asbestplaten op zijn houtloodsen te vervangen door dakplaten die geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Deze week worden de laatste eternitplaten gelegd aan de Doorbraakweg. Daarna volgt, in twee fasen, de plaatsing van meer dan drieduizend zonnepanelen.
 2. Ommerschans wil betere informatie over plannen Veldzicht

  Ommer­schans wil betere informatie over plannen Veldzicht

  Niet alleen inwoners van Balkbrug, maar ook van Ommerschans zijn bezorgd over plannen voor het huisvesten van twintig ‘ongedocumenteerde vreemdelingen’ met psychiatrische problemen in een beschermde woonvoorziening, buiten de poorten van de kliniek Veldzicht. Dit in Balkbrug gevestigde ‘centrum voor transculturele psychiatrie’, dat onder meer psychiatrische hulp biedt aan mensen met een niet-westerse achtergrond, heeft meerdere locaties op het oog voor zo'n woonvorm, nabij Ommer grondgebied. De gemeente Ommen laat de informatievoorziening echter over aan Veldzicht, en aan buurgemeente Hardenberg waar Balkbrug onder valt.

Vechtdal