Volledig scherm
Meerdere bestelbusjes zijn opengebroken in Hardenberg. © Politie

Inbraakgolf bij bestelbusjes op industrieterrein in Hardenberg

In Hardenberg zijn in het weekend meerdere bestelbusjes opengebroken op industrieterrein ‘De Haardijk'. Dat meldt de politie. 

Inmiddels zijn al zeven aangiften gedaan. 

Getuigen

De diefstallen werden gepleegd tussen zaterdag 13.00 uur en maandagochtend 08.00 uur. Er werd onder meer gereedschap en brandstof gestolen uit de busjes. De politie is op zoek naar getuigen en informatie die kan helpen met het oplossen van deze diefstallen. 

Wie informatie heeft kan dat melden via 0900-8844. 

 1. Jürgen in Duitsland wel, maar Jan in Nederland geen compensatie voor gigantische windmolen? In Kloosterhaar begrijpen ze het niet meer
  PREMIUM
  video

  Jürgen in Duitsland wel, maar Jan in Nederland geen compensa­tie voor giganti­sche windmolen? In Klooster­haar begrijpen ze het niet meer

  Heinrich uit het Duitse Itterbeck woont straks op 1.000 meter van een gigantische windmolen en krijgt ter compensatie 3.500 euro per jaar. Het huis van Henk staat eveneens op een kilometer, alleen net in Kloosterhaar. In Nederland, en daarom moet hij maar uitzoeken hoe hij zijn vergoeding voor het bedorven woongenot krijgt. Onrecht, vinden ze aan deze kant van de grens. ,,Daar gaat het gründlich en pünktlich, hier is het gissen.”
 2. Slagharense carnavalsgroep wil af van de mexicano
  PREMIUM
  video + foto's

  Slagharen­se carnavals­groep wil af van de mexicano

  De Slagharense carnavalsgroep De Klaplopers wil met hun actie Kickout Mexicano de gelijknamige snack uit de cafetaria’s verbannen vanwege het volgens hen aanstootgevende karakter. ,,Een lui in saus achterover liggende, geribbelde lap vlees, dat is niet iets waar de gemiddelde Mexicaan zich graag mee vergeleken ziet worden”, aldus De Klaplopers, die hun actie kracht bijzetten in de carnavalsoptocht die zaterdagmiddag door Turfgat trok.

Vechtdal