Voorbeeld van een aanpassing van een woning die financieel mogelijk wordt dankzij de Verzilverlening: plaatsing van een traplift.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorbeeld van een aanpassing van een woning die financieel mogelijk wordt dankzij de Verzilverlening: plaatsing van een traplift. © Gemeente Oudewater

Initiatiefnemer Schuurman blij met Verzilverlening Hardenberg: ‘Absoluut geen eigenbelang’

Oudere woningeigenaren in de gemeente Hardenberg kunnen hun huis na de zomer aanpassen met de Verzilverlening. Die kunnen ze afsluiten op basis van de overwaarde van de lopende hypotheek. Zo kunnen ze hun woning geschikt maken om er langer te blijven wonen, en ook energiezuiniger maken. Raadslid Gijs Schuurman van 50PLUS heeft er anderhalf jaar geleden al om gevraagd. Hij is blij dat het nu gelukt is. 

 1. Peuter wil niet eten, moeder smijt bord op tafel waardoor kind ernstig gewond raakt
  PREMIUM

  Peuter wil niet eten, moeder smijt bord op tafel waardoor kind ernstig gewond raakt

  Ze zouden een middagje naar de kinderboerderij, maar het werd een ritje ziekenhuis. Het zat allemaal niet zo mee. Het was regenachtig, en een 2-jarig meisje wilde haar boterhammetje met appelstroop niet eten, en oma in Dedemsvaart bemoeide zich er ook nog eens mee. De moeder van het kind kreeg na een periode van hoog opgekropte emoties een woedeuitbarsting, smeet met grote kracht een stevig bord op tafel dat het handje van de peuter raakte, met onder meer open botbreuken in haar vingertjes als gevolg.
 2. ‘Hervorragende’ Duitse dag vormt nieuwe start voor stedenband
  PREMIUM

  ‘Hervorra­gen­de’ Duitse dag vormt nieuwe start voor stedenband

  Terwijl het reuzenrad op de Markt zijn rondjes draait, zingt het schlagerkoor Spass muss sein bekende melodieën. Op het Kerkplein treden finalisten van de MusicStar-talentenjacht op en zitten de terrassen vol, terwijl op het Vrijthof de Houthakker Roadshow hoorbaar aan de gang is. De internationale dag van de Ommer Bissingh stond woensdag in het teken van Duitsland. De spandoeken boven de straten spraken dan ook van het ‘Bissinghfest’.

Vechtdal