Voorbeeld van een aanpassing van een woning die financieel mogelijk wordt dankzij de Verzilverlening: plaatsing van een traplift.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorbeeld van een aanpassing van een woning die financieel mogelijk wordt dankzij de Verzilverlening: plaatsing van een traplift. © Gemeente Oudewater

Initiatiefnemer Schuurman blij met Verzilverlening Hardenberg: ‘Absoluut geen eigenbelang’

Oudere woningeigenaren in de gemeente Hardenberg kunnen hun huis na de zomer aanpassen met de Verzilverlening. Die kunnen ze afsluiten op basis van de overwaarde van de lopende hypotheek. Zo kunnen ze hun woning geschikt maken om er langer te blijven wonen, en ook energiezuiniger maken. Raadslid Gijs Schuurman van 50PLUS heeft er anderhalf jaar geleden al om gevraagd. Hij is blij dat het nu gelukt is. 

  1. Gerwin (25) sluit zijn kroeg in Gramsber­gen na wéér een waar­schu­wing : ‘Ik ga geen politie­agent spelen’
    PREMIUM
    4

    Gerwin (25) sluit zijn kroeg in Gramsber­gen na wéér een waar­schu­wing : ‘Ik ga geen politie­agent spelen’

    The Alley is Gramsbergen heeft voorlopig haar eigen deuren gesloten, nadat het café de afgelopen weken is berispt door de gemeente Hardenberg. Gasten zouden er niet genoeg afstand houden, hoewel café-eigenaar Gerwin Nijmeijer daarvan geen bewijs heeft gezien. Hoe dan ook, hij neemt het zekere voor het onzekere. ,,Ik ga geen politieagent spelen in mijn eigen zaak.”

Vechtdal