Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Irak-veteraan veroordeeld voor mishandeling en stalken van vrouw

Een 37-jarige Irak-veteraan is donderdag tot een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden veroordeeld voor het mishandelen en stalken van een vrouw uit Stegeren. Ook moet hij twee weken cel uitzitten die hem eerder voorwaardelijk zijn opgelegd.

Dat oordeelde de rechtbank in Zwolle donderdag. Naast de celstraf moet hij een taakstraf van 240 uur verrichten en zich laten behandelen. De 37-jarige Samir D. uit Borger schopte en stompte de vrouw tegen haar hoofd en lichaam in februari en in maart vorig jaar. Ze liep onder meer een gebroken neus en diverse zwellingen op. Daarna bleef hij haar opzoeken. 

  1. Centraal loket verwijst asielzoekers Hardenberg naar activiteiten en vrijwilligerswerk
    PREMIUM

    Centraal loket verwijst asielzoe­kers Hardenberg naar activitei­ten en vrijwilli­gers­werk

    Sinds de komst van het azc in Hardenberg eind 2016 werken zes organisaties aan de integratie van asielzoekers. Zoals het Buddyproject, InBeeld en de bibliotheek. De azc-bewoners doen goed mee aan activiteiten, maar die zouden wel veel beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Op verzoek van wethouder Gitta Luiten hebben de organisaties nu een integraal plan opgesteld, voor de resterende periode van vijf jaar die oktober 2021 afloopt.

Vechtdal