Oud-wethouder René de Vent van Hardenberg was en is voorstander van het basisinkomen. Twee jaar geleden kwam onder zijn bewind een proef in zijn gemeente net niet van de grond.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-wethouder René de Vent van Hardenberg was en is voorstander van het basisinkomen. Twee jaar geleden kwam onder zijn bewind een proef in zijn gemeente net niet van de grond. © Frans Paalman

Is na de coronacrisis de tijd rijp voor een basisinkomen?

PollHet idee voor een basisinkomen zingt al jaren rond. In de coronacrisis laait de discussie weer op of iedere Nederlander – arm of rijk – een vast basisbedrag per maand zou moeten krijgen. In de gemeente Hardenberg was het ruim twee jaar geleden bijna tot een serieuze proef gekomen. Hoe staan de kansen nu? 

  1. Burgemeesters brengen lintjes thuis in Dalfsen en Hardenberg, wel feestelijk samenzijn in Ommen
    PREMIUM

    Burgemees­ters brengen lintjes thuis in Dalfsen en Hardenberg, wel feestelijk samenzijn in Ommen

    Ze hebben er even op moeten wachten, maar vandaag hebben dertien inwoners van Dalfsen, Ommen en Hardenberg eindelijk hun beloofde lintje thuis. Op de dag van de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag, op vrijdag 24 april, kregen ze het heugelijke nieuws al wel te horen dat het Zijne Majesteit had behaagd om hen een koninklijke onderscheiding toe te kennen. Maar de versierselen konden vanwege de coronacrisis niet worden uitgereikt.

Vechtdal