Volledig scherm
De sportverkiezingen in Hardenberg vinden nu niet meer één keer in het jaar plaats, maar om de maand. © Alex Mulder

Jaarlijkse sportverkiezing Hardenberg op de schop

Er komt geen jaarlijkse avond meer waarbij de beste sporters van Hardenberg in het zonnetje worden gezet. De sportverkiezing krijgt met ingang van het nieuwe jaar een metamorfose, zo heeft de gemeente besloten.

De jaarlijkse sportverkiezingsavond bereikte volgens verantwoordelijk wethouder Martijn Breukelman maar een beperkte groep inwoners en daarom moet het anders. Vanaf 2019 wordt er om de maand binnen een bepaalde sport een topsporter en een amateursporter uitgelicht. Het gaat om een topsporter die een bijzondere prestatie heeft geleverd of een titel heeft gewonnen en een amateursporter die door zijn of haar vereniging is voorgedragen. 

Jury

Het regelmatig uitlichten van deze sporters moet er volgens de gemeente voor zorgen dat er het hele jaar aandacht aan sport wordt geschonken in plaats van één keer per jaar groot uit te pakken. ,,Ons doel is dat lokale sporthelden andere inwoners, waaronder jongeren, aanzetten tot sporten", zegt wethouder Breukelman in een persbericht. 

Quote

Ons doel is dat lokale sporthel­den andere inwoners, waaronder jongeren, aanzetten tot sporten

Martijn Breukelman, Wethouder

Daarnaast moet deze aanpassing van de verkiezing er ook voor zorgen dat minder bekende sporters de kans krijgen om genomineerd te worden. Inwoners, sporters en sportverenigingen kunnen bij deze nieuwe verkiezingen om de maand iemand nomineren, waarna een jury uit alle inzendingen kiest welke sporters uitgelicht gaan worden. 

Vechtdal