De brandweer maakt de plaats delict schoon. Henk Veldsink werd er door buurtgenoot Jan S. neergestoken. Die hoorde vrijdag weer 9 jaar tegen zich eisen.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer maakt de plaats delict schoon. Henk Veldsink werd er door buurtgenoot Jan S. neergestoken. Die hoorde vrijdag weer 9 jaar tegen zich eisen. © Alex Mulder

Jan S. hoort weer eis van 9 jaar voor doodsteken buurtgenoot bij ruzie in Dedemsvaart

De 49-jarige Jan S. uit Dedemsvaart dreigt alsnog voor 9 jaar de gevangenis in te gaan voor het doodsteken van zijn plaatsgenoot Henk Veldsink in augustus 2018. S. werd in eerste aanleg ontslagen van rechtsvervolging: er zou sprake zijn van noodweer. Het Openbaar Ministerie (OM) was het daar niet mee eens en eiste vrijdag wederom 9 jaar gevangenisstraf. 

 1. Geliefde ‘Nuri’ stopt na 40 jaar met autowassen in Zwolle: ‘Iedereen noemt mij zo, maar ik heet anders’
  PREMIUM
  MET VIDEO
  2

  Geliefde ‘Nuri’ stopt na 40 jaar met autowassen in Zwolle: ‘Iedereen noemt mij zo, maar ik heet anders’

  De geliefde Orhan Kilic stopt na ruim 40 jaar met autowassen bij Effe Wassen aan de Ceintuurbaan. Gaat er niet meteen een lampje branden bij zijn naam? Kilic is beter bekend onder de naam Nuri. Bijzonder, want dit is de naam van de eigenaar die zijn zaak al in 1993 verkocht. ,,Lotte van Beek kwam in de wasstraat om haar olympische medailles aan mij te laten zien.”
  Zwolle