Jorian Kats toont zijn dino's in De Koppel

foto Max de Krijger
editie Vechtdal

20200208
Volledig scherm
PREMIUM
Jorian Kats toont zijn dino's in De Koppel foto Max de Krijger editie Vechtdal 20200208 © M Dkrijger

Jorian Kats (20) uit Bergentheim is gek op dino's; schaalmodellen te zien in De Koppel Hardenberg

Dino's, daar is de 20-jarige Jorian Kats uit Bergentheim helemaal weg van. Hij heeft een grote verzameling schaalmodellen die hij nu voor het eerst tentoon stelt in Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg. 

 1. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

  Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

  Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.
 2. Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompetitie coronaproof: ook op Lemelerbergloop
  PREMIUM

  Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompe­ti­tie corona­proof: ook op Lemeler­bergloop

  Hoewel het coronaspook nog altijd rondwaart, staat vanaf eind oktober toch de zesde editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie op het programma. De organisatie is weer in handen van de atletiekverenigingen ACO Van Elderen uit Ommen en Spurt ’88 uit Hardenberg, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop, en Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst. De competitie is uitgebreid met een vijfde wedstrijd: de populaire Lemelerbergloop, vertelt woordvoerder Albert Mussche.

Vechtdal