Jubileumeditie Pump up the 90's moet het knusse, Hardenbergse gevoel weer terughalen

Over precies een week staat Hardenberg voor de 25ste keer te hakken tijdens Pump up the 90's. Wat in 2007 begon als een kleinschalig ‘probeerseltje’, mondde uit in een groot feest waar duizenden bezoekers op afkomen. Dat knusse gevoel van vroeger verdwijnt echter langzaam uit de Evenementenhal, maar dat probeert de organisatie terug te krijgen. Tot vreugde van Benita Veltink, hakker van het eerste uur.

November 2007. Na lang aandringen hebben Berry Waaijman en Christian Baarslag, beiden werkzaam bij de Evenementenhal Hardenberg, het voor elkaar gekregen: er komt een feestje met muziek uit de jaren 90. ,,De directie was nooit echt enthousiast, maar uiteindelijk mochten we het proberen’’, vertelt Waaijman. En dat werd een succes. Het podium wordt provisorisch aangekleed met legerkleden, want veel budget was er niet. Hongerige bezoekers hebben niet veel keuze en moeten het met een hamburger doen. Met één podium in de kleinste zaal, voelt het voor de Hardenbergse bezoekers als een reünie. Er kwamen iets meer dan duizend bezoekers af op de eerste editie. 

  1. Kanaaldrama bij Beerzerveld nadert apotheose: ‘Bloempotten rammelden in de vensterbank’
    PREMIUM

    Kanaaldra­ma bij Beerzer­veld nadert apotheose: ‘Bloempot­ten rammelden in de venster­bank’

    De ellende langs kanaal Almelo-De Haandrik bij Beerzerveld, Mariënberg en Bergentheim is voelbaar en niet te missen. Huizen zijn verzakt, kelders liepen onder en er wonen gezinnen in noodunits. De waterweg moest voor grote vrachtschepen aangepast worden, met alle gevolgen van dien. Een onafhankelijke commissie presenteert dinsdag haar onderzoeksrapport over de schade. ,,We willen genoegdoening.”

Vechtdal