Jubileumeditie Pump up the 90's moet het knusse, Hardenbergse gevoel weer terughalen

Over precies een week staat Hardenberg voor de 25ste keer te hakken tijdens Pump up the 90's. Wat in 2007 begon als een kleinschalig ‘probeerseltje’, mondde uit in een groot feest waar duizenden bezoekers op afkomen. Dat knusse gevoel van vroeger verdwijnt echter langzaam uit de Evenementenhal, maar dat probeert de organisatie terug te krijgen. Tot vreugde van Benita Veltink, hakker van het eerste uur.

November 2007. Na lang aandringen hebben Berry Waaijman en Christian Baarslag, beiden werkzaam bij de Evenementenhal Hardenberg, het voor elkaar gekregen: er komt een feestje met muziek uit de jaren 90. ,,De directie was nooit echt enthousiast, maar uiteindelijk mochten we het proberen’’, vertelt Waaijman. En dat werd een succes. Het podium wordt provisorisch aangekleed met legerkleden, want veel budget was er niet. Hongerige bezoekers hebben niet veel keuze en moeten het met een hamburger doen. Met één podium in de kleinste zaal, voelt het voor de Hardenbergse bezoekers als een reünie. Er kwamen iets meer dan duizend bezoekers af op de eerste editie. 

  1. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
    PREMIUM

    Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

    ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

Vechtdal