Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink

Justitie wil werkstraf voor boer uit Slagharen die zijn 100 koeien zou hebben verwaarloosd

Boer Van der F. (57) uit Slagharen moet een taakstraf van 180 uur krijgen voor het waarlozen van zijn 100 koeien. Dat eiste de officier van justitie vandaag tijdens een rechtszaak. 

Van die 180 uur is 90 uur voorwaardelijk. De andere stok achter de deur: de inwoner van Slagharen moet zijn bedrijf een jaar stilleggen als hij weer over de schreef gaat. 

De officier van justitie meent dat hij 100 koeien ernstig verwaarloosde. De dieren kregen volgens justitie geen schoon onderkomen en werden bovendien nauwelijks verzorgd. De man ontkende tijdens de zitting in alle toonaarden. Hij kon zich ook niet vinden in inspectie van de NVWA. 

Hoewel de situatie op de boerderij na de inval van de NVWA wel verbeterde moest Van der F. zich vanochtend evengoed verantwoorden voor de rechter. De zaak werd eerder uitgesteld vanwege privéproblemen van de advocaat. 

De rechter doet later uitspraak.

Lees hieronder het twitterverslag vanuit de rechtszaal terug:

  1. Afscheid krijgt extra dimensie voor Hardenbergse burgervader
    video

    Afscheid krijgt extra dimensie voor Hardenberg­se burgerva­der

    Voor Peter Snijders en zijn gezin staat deze week in het teken van afscheid nemen. Na acht jaar verlaat hij Hardenberg als burgemeester, om in Zwolle aan de slag te gaan. Dinsdag legde hij zijn ambtsketen neer tijdens de laatste raadsvergadering die hij mocht leiden, vanavond werd hij uitgezwaaid door honderden Hardenbergers en genodigden tijdens een afscheidsfeest in het gemeentepark in Dedemsvaart. Maar het vaarwel kreeg een extra lading voor de hele familie nadat woensdag Snijders’ moeder overleed.

Vechtdal