Volledig scherm
De genomineerden voor de Rookvrije Generatie Awards zijn bekend © Rookvrije Generatie

Juventa genomineerd voor Rookvrije generatie award

Korfbalvereniging Juventa is genomineerd in de landelijke verkiezing van de Rookvrije Generatie Awards 2018 in de categorie sportverenigingen.

Juventa heeft het vorig jaar september voor elkaar gekregen dat het sportterrein geheel rookvrij is om zo de sportende jeugd te beschermen tegen het roken. Juventa is (tot nu toe) de enige vereniging in de Gemeente Hardenberg die rookvrij is en dit wordt nu beloond met een nominatie. Mensen kunnen stemmen tot en met 28 februari voor Juventa op: www.rookvrijegeneratie.nl/awards

Per categorie worden drie finalisten gekozen op basis van de meeste stemmen (50 procent publieksstemmen, 50 procent jurystemmen).

De winnaar wordt bekendgemaakt op 19 maart tijdens de uitreiking van de Rookvrije Generatie Awards in het Nijntje Museum in Utrecht. 

  1. Menmarathon Ane viert vijfde jubileum
    PREMIUM
    Video

    Menmara­thon Ane viert vijfde jubileum

    "Oei, ik zie daar geen bal meer", zegt de moeder van Tessa Post. Ze staat langs het parcours en filmt haar dochter die met een enkelspan het parcours aflegt. Scherpe bochten vragen om een goede samenwerking met het paard. Op de pionnen liggen tennisballen. Worden deze geraakt, dan levert dat strafpunten op. En moeder zag het goed. Tessa en paard Hinde doen hun best, maar toch worden twee ballen eraf geknikkerd. Ze relativeert. "Het is een jong paard, moet nog veel leren. Dit is de vijfde officiële wedstrijd. Maar kijk toch eens, het paard vindt het geweldig. Hij kijkt al waar hij heen wilt."

Vechtdal