Het huis van Gert van den Hoeven is bij werkzaamheden aan het kanaal flink beschadigd geraakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis van Gert van den Hoeven is bij werkzaamheden aan het kanaal flink beschadigd geraakt. © Frank Uijlenbroek

Kanaaldrama bij Beerzerveld nadert apotheose: ‘Bloempotten rammelden in de vensterbank’

De ellende langs kanaal Almelo-De Haandrik bij Beerzerveld, Mariënberg en Bergentheim is  voelbaar en niet te missen. Huizen zijn verzakt, kelders liepen onder en er wonen gezinnen in noodunits. De waterweg moest voor grote vrachtschepen aangepast worden, met alle gevolgen van dien. Een onafhankelijke commissie presenteert dinsdag haar onderzoeksrapport over de schade. ,,We willen genoegdoening.”

‘Hoe is het met het huis? Is-ie al verzakt? Hoe groot zijn de scheuren? Wordt de schade nog vergoed?’ Iedere keer als Gert van den Hoeven (59) het sportpark van zijn voetbalclub vv Mariënberg op stapt komen de wekelijke vragen als vanzelf. Het gesprek van de (zater)dag in dorpen als Beerzerveld, Bergentheim, Mariënberg en zuidelijker Geerdijk, Vroomshoop en Daarlerveen: de schade die werkzaamheden aan het kanaal Almelo-De Haandrik aan omliggende bebouwing zou hebben veroorzaakt.

 1. Hardenberg bezingt saamhorigheid in coronacrisis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis
  PREMIUM
  video

  Hardenberg bezingt saamhorig­heid in coronacri­sis met eigen lied in leeg nieuw ziekenhuis

  De linten en de lijnen, zover mag je gaan. De vrijheid die we hebben, dwingt ons stil te staan. Elkaar de hand te reiken, het is niet meer wat het was. Je woorden van liefde, kaatsen tegen glas... Samen met sprekende zwart-witfoto’s uit het dagelijks leven en muziek van een zeskoppige band vormen deze songteksten ‘Oog van de storm’, een indrukwekkend slotlied van de documentaire ‘Lotgenoten’ dat lekker in het gehoor ligt en makkelijk meezingt.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.

Vechtdal