Volledig scherm
Goud voor de kerstkransjes en roomboter amandelstaaf van Bakker Battjes in Hardenberg. © Bakker Battjes

Kerstkransjes en amandelstaaf van Bakker Battjes goed voor goud

De kerstkransjes en de roomboter amandelstaaf van Bakker Battjes in Hardenberg zijn door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen bekroond met goud.

De keurmeesters van het Nederlands kennis- en adviescentrum voor de bakkerij in Wageningen kijken naar diverse aspecten. Zo worden de geanonimiseerde producten onder meer beoordeeld op vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

Om in aanmerking te komen voor een gouden bekroning moet een product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal vijf gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen maximaal scoort en op overige onderdelen minsten vier medailles haalt, verdient het de titel Bekroond met Goud. De kerstkransjes en roomboter amandelstaaf van Bakker Battjes, die de titel een half jaar mag voeren, zijn herkenbaar door de gouden zegel.

  1. Menmarathon Ane viert vijfde jubileum
    PREMIUM
    Video

    Menmara­thon Ane viert vijfde jubileum

    "Oei, ik zie daar geen bal meer", zegt de moeder van Tessa Post. Ze staat langs het parcours en filmt haar dochter die met een enkelspan het parcours aflegt. Scherpe bochten vragen om een goede samenwerking met het paard. Op de pionnen liggen tennisballen. Worden deze geraakt, dan levert dat strafpunten op. En moeder zag het goed. Tessa en paard Hinde doen hun best, maar toch worden twee ballen eraf geknikkerd. Ze relativeert. "Het is een jong paard, moet nog veel leren. Dit is de vijfde officiële wedstrijd. Maar kijk toch eens, het paard vindt het geweldig. Hij kijkt al waar hij heen wilt."

Vechtdal