Volledig scherm
Impressie van het toekomstig Saxenburgh Medisch Centrum dat volgend jaar opent. Medisch specialisten hebben het plan opgevat publiekscolleges te geven. © Saxenburgh Groep

Kijkje in medische wereld tijdens nieuwe Saxenburgh Publiekscolleges in Hardenberg

Naar voorbeeld van andere ziekenhuizen in het land gaan medici van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, het toekomstige Saxenburgh Medisch Centrum, laagdrempelige voorlichtingsbijeenkomsten aanbieden die over allerhande ziektebeelden en behandelmethoden gaan.

De Saxenburgh Publiekscolleges zijn bedoeld voor inwoners uit Hardenberg, Ommen, Coevorden en Twenterand en worden vier keer per jaar gegeven. Ziekenhuisspecialisten vertellen in de bijeenkomsten over de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied. 

Cardiologen Marlon Olimulder en José Drost zijn de initiatiefnemers van het Saxenburgh Publiekscollege. Ze willen met het publiek delen wat ze op medisch gebied voor de inwoners van de regio kunnen betekenen. ,,Wij gaan de onderwerpen op een begrijpelijke en gevarieerde wijze presenteren’’, aldus Olimulder. De cardiologen doen op 25 september om 19.30 uur de aftrap in het Lokaal Opleidingscentrum (LOC+) in Hardenberg.

Via de website www.saxenburgh.nl en de Facebook-pagina van Saxenburgh is binnenkort te zien hoe geïnteresseerden zich voor de publiekscolleges kunnen opgeven. 

Vechtdal