Op de Prins Bernhardbrug in Hardenberg hangen omgekeerde vlaggen, maar ook kinderkleding en kleine spandoeken aan lantarenpalen. Op een banier luidt de tekst 'Geef ons kind terug', waarmee wordt ingehaakt op 1675 kinderen die uit huis zijn geplaatst bij slachtoffers van de toeslagenaffaire.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Prins Bernhardbrug in Hardenberg hangen omgekeerde vlaggen, maar ook kinderkleding en kleine spandoeken aan lantarenpalen. Op een banier luidt de tekst 'Geef ons kind terug', waarmee wordt ingehaakt op 1675 kinderen die uit huis zijn geplaatst bij slachtoffers van de toeslagenaffaire. © Alex Mulder

Kinderkleding en protestleuzen naast omgekeerde vlaggen in Hardenberg: 'Geef ons kind terug’

updateIn tientallen lichtmasten en palen van verkeersborden rondom het Hardenbergse gemeentehuis hangen nog altijd vlaggen op de kop. Afgewisseld door wapperende spandoekjes met korte teksten, en kinderkleding, die anderhalve week geleden tegelijk zijn opgehangen. Daar wordt nu over geklaagd. ,,De gemeente steunt complotdenkers.”

14 reacties

 • Ruud Moison

  3 dagen geleden
  @Arend van Faassen..ik kan t niet beter verwoorden
 • Jan Willemsen

  3 dagen geleden
  Leuk, nu weer boze ouders , die de vlag misbruiken
 • P. Bloemheuvel

  4 dagen geleden
  Je kind wordt niet uithuis geplaatst als je krap zit. Kom op mensen
 • Jonas Kiewit

  4 dagen geleden
  we hangen een Franse vlag op z n kop (: keer wat nieuws (;
 • Erik Biesemaat

  4 dagen geleden
  ‘….. de toeslagenaffaire, waardoor 1675 kinderen van slachtoffers uit huis zijn geplaatst’. Ook in dit artikel wordt weer de suggestie gewekt dat het feit dat je toeslagslachtoffer bent de enige reden is dat je kind uit huis is geplaatst.

Vechtdal