Kledingontwerpen uit Lutten doen stof opwaaien

videoIn Lutten wordt tegenwoordig kleding ontworpen die in de smaak valt bij internationale modeshows. Oude stof is de grondstof. ,,Want wat de ander troep vindt, daar zien wij nog wat in."

Met hun eerste kledingontwerp op de catwalk kregen Geke Odink en Wilma Schouten al meteen de handen op elkaar. ,,Wow, hoorden we van het publiek. Kleermakers en vakbroeders zaten er, zo'n 100 man. Ze hadden nog nooit iets van ons gezien en opeens waren wij er met ons ontwerp", zeggen ze trots over hun belevenis in november vorig jaar. En dat ontwerpen was best een moeilijke klus, weten ze nu nog. 

  1. Voedselbank Hardenberg-Ommen blijft groeien

    Voedsel­bank Hardenberg-Om­men blijft groeien

    Voedselbank Hardenberg-Ommen voorziet in een grote behoefte. Tien jaar geleden begon het vrijwilligerswerk met de verstrekking van voedselpakketten aan 37 gezinnen, tegenwoordig komen zo'n 250 huishoudens elke week een pakket ophalen. Eind dit jaar zal dat aantal zijn gestegen naar 280, verwacht bestuursvoorzitter Hendrik-Jan Pastink. In die flinke groei past ook een nieuw onderkomen, want in het pand aan de Zwingel in Hardenberg groeide de Voedselbank de afgelopen jaren uit het jasje. Naar schatting circa 150 belangstellenden namen zaterdagmorgen een kijkje in het nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat 2, dat afgelopen zomer in gebruik werd genomen.

Vechtdal