Volledig scherm
© PZC

Kloosterhaarders lopen boos weg uit bijeenkomst over geldautomaat

KLOOSTERHAAR - Op een informatieavond over het verdwijnen van de geldautomaat in Kloosterhaar zijn woensdag halverwege de bijeenkomst alle bezoekers verontwaardigd opgestapt.

De boodschap van Hans van Dijk van Rabobank Vaart en Vecht dat de geldautomaat per 1 januari 2017 definitief verdwijnt uit het dorp was de druppel. De informatieavond in dorpshuis 't Haarschut is uitgelopen op een strijd tussen twee partijen die elkaar niet konden of wilden begrijpen. Van Dijk, Rabodirecteur van de afdeling Particulieren wilde met een powerpointpresentatie informatie verstrekken over een andere manier van bankieren. Inwoners dachten dat ze tijdens de bijeenkomst een laatste kans maakten om te vechten voor behoud van de geldautomaat in hun dorp.

Veel verwijten
Van Dijk kreeg een spervuur van vragen te verwerken, maar ook ontzettend veel verwijten. De antwoorden van Van Dijk bleken verre van bevredigend voor de kritische toehoorders. Bij de aftrap van de avond ging het hierdoor al meteen mis en dat bleek helemaal toen na ruim een uur die ene prangende vraag vanuit de zaal werd gesteld."Bestaat er nog een mogelijkheid dat de geldautomaat na oud- en nieuw open blijft?"

Teleurstellend
Het antwoord van Van Dijk was kort en teleurstellend voor de massaal toegestroomde dorpelingen. "Néé, die zaak is beklonken. De automaat verdwijnt uit het dorp." Na deze woorden stond iedereen op en stroomde de zaal net zo snel leeg als deze was volgestroomd. Kloosterhaar moet het zonder pinautomaat stellen, mede omdat er in Sibculo een pinautomaat is gekomen. In de supermarkt kan daar gepind worden bij een automaat van Regiobank. Hierdoor wordt aan de wettelijke eis voldaan dat er binnen een straal van 5 km een pinautomaat voorhanden moet zijn. Ook al is deze automaat uitsluitend te gebruiken tijdens de openingstijden van de supermarkt. Hierdoor gaan beide dorpen er op achteruit, was het gevoel van de Kloosterhaarders.

Vechtdal